logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Disneyland Paris onthult nieuwe naam voor tweede Park

Het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris maakt zich klaar voor een nieuw tijdperk, beladen met frisse creatieve impulsen, uitbreidingen en een complete herziening van zijn visuele identiteit. Met de aanstaande opening van World of Frozen, een immersief gebied geïnspireerd op de winterse wereld van Disney’s Frozen, zal het park transformeren tot Disney Adventure World. Deze evolutie markeert een opwindend hoofdstuk in de geschiedenis van Disneyland Paris, waarbij de gastervaring centraal staat.

Disney Adventure World

Recente aankondigingen en presentaties hebben een glimp opgevangen van wat de toekomst in petto heeft voor dit betoverende resort. Met een investering van twee miljard euro staat het Walt Disney Studios Park aan de vooravond van een grootschalige transformatie. Nieuwe themagebieden, zoals Marvel Avengers Campus en Worlds of Pixar, zullen het park uitbreiden en de bezoekerservaring verrijken.

Het oorspronkelijke concept van het Walt Disney Studios Park, dat in 2002 opende, evolueert van een focus op het maken van films naar een aanbod van meeslepende themalanden. Door geliefde franchises tot leven te brengen, kunnen gasten zich onderdompelen in de wereld van hun favoriete Disney-verhalen op een unieke manier. Deze transformatie wordt geleid door een frisse creatieve visie, zoals uiteengezet door Tom Fitzgerald van Walt Disney Imagineering en CEO Natacha Rafalski van Disneyland Paris.

Deze vernieuwde aanpak manifesteert zich al in de recente toevoegingen aan het park, zoals Marvel Avengers Campus en Worlds of Pixar, en zal verder worden versterkt met de lancering van World of Frozen. Deze nieuwe themalanden beloven gasten adembenemende ervaringen en unieke avonturen te bieden die de grenzen van immersie en innovatie verleggen.

Nieuwe entree van Disney Adventure World

Naast het park zelf ondergaan ook de entree en het omliggende gebied een transformatie. Eenmaal binnen in Disney Adventure World worden gasten verwelkomd in een levendige, moderne openluchtfilmstudio, gevolgd door een glamoureuze filmpremière in Hollywood. Het nieuwe entreegebouw, World Premiere genaamd, zal gasten in het voorjaar van 2025 begroeten met een eerbetoon aan historische bioscopen en een Art Déco geïnspireerde setting.

Vernieuwingen buiten het park

Buiten het park worden ook de Disney Village en de Disney Hotels vernieuwd en verbeterd. Nieuwe winkel- en eetgelegenheden, evenals een herziening van bestaande locaties, zullen de gastenervaring verrijken en verder versterken. Bovendien worden de blokhutten in Disney Davy Crockett Ranch gemoderniseerd om een comfortabel verblijf te garanderen.

Met deze ambitieuze plannen en voortdurende verbeteringen blijft Disneyland Paris een bestemming die de verwachtingen overtreft en gasten van over de hele wereld betovert. Elk aspect van de gastervaring wordt zorgvuldig herzien en vernieuwd, van de parken tot de accommodaties, om een onvergetelijk verblijf te garanderen voor alle bezoekers.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.