logo-liggend-wit-donkerblauw

Disney Lorcana: nieuwe hype?


De Trading Card Game van Disney Lorcana gaat de hype worden van 2023. Niet zo gek natuurlijk, hoe cool is een kaartspel met Micky Mouse, Aladdin en Cruella. Donald Duck zit niet in `the First Chapter´ de eerste serie van Lorcana tcg maar zal ongetwijfeld in de volgende sets komen.

Disney & Ravensburg

Lorcana is een samenwerking tussen Disney en Ravensburg. De laatste ken je misschien wel van het kaartspel Koehandel of Scotland Yard, het bordspel. Disney Villainous (een bordspel) wordt ook uitgegeven door Ravensburger. Kennelijk beviel de samenwerking en gaan ze nu voor het grote werk.

Lorcana spel 1 een tegen 1, iedere speler heeft zijn eigen 60 kaarten deck. De speler die als eerste 20 lore punten heeft, is de winnaar. De kaarten zijn er in 5 kleuren maar een deck mag maximaal uit 2 verschillende kleuren bestaan. Wil je een kaart uitspelen dan kost je dat inkt, hoe sterker de kaart hoe meer inkt je nodig hebt. Inkt, dan zijn de kaarten die je in je inktpot legt, maximaal 1 kaart per beurt mag je uit je hand in je pot leggen. Een rode kaart levert rode inkt op, een blauwe, blauwe inkt enz.

Dit mechanisme zal veel Magic the Gathering, Pokemon of Yu-gi-oh spelers bekend voorkomen. Dat is niet zo gek want het team dat is samengebracht voor de ontwikkeling van Lorcana zijn de beste ontwerpers van deze 3 tcg´s.

Sets

Op dit moment zijn er 3 sets aangekondigd, van alleen de eerste set weten we de naam The First Chapter, de release date is vrijdag 18-08-2023. In het weekend van 18-20 augustus is het groot feest, er zullen wereldwijd release events gehouden worden in de spellen cafés en winkels.

Voor de eerste serie komen er 3 verschillende decks uit. Een deck met Princess Aurora en Simba, een deck met Aladdin en Cruella en een deck met Sorcerer Mickey en Moana. Ook komt er een Illumineer ́s Trove, een box om je zelf of een ander mee te verwennen. Hier zitten 8 pakjes in en 2 deckboxen in, bovendien is het ook een mooie opbergdoos.

In een Lorcana Booster Box zitten 24 pakjes, in een booster (pakje) bestaat uit 12 kaarten. De kaarten hebben dezelfde maat als magic kaarten of pokemon kaarten. Als je met hoesjes wilt spelen (wat we wel altijd aan raden), dan heb je de standaard maat sleeves nodig.

Geld verdienen?

Sommige van jullie zullen denken ́is hier geld te verdienen?´, ten slotte is een gesealde box magic of pokémon van de eerste set ook een godsvermogen waard. Misschien wel, misschien ook niet.

Wat wel zeker is dat er heel veel mensen Lorcana als belegging zien en dat was niet het geval bij Pokémon en Magic. Dit najaar zal een gekkenhuis worden, waar de vraag veel groter is dan het aanbod.

Bij het Spellenhuis vinden wij dat er niet moet worden geïnvesteerd in spellen, er moet mee gespeeld worden. We hopen je te zien op een van de vele Lorcana Evenementen die wij gaan houden in onze winkels-cafe´s.

Patrick ten Hoorn
Spellenhuis

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Roy avatar
    Roy

    Donald Duck zit wel in de ‘First Chapter’


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.