logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk trailers en de liedjes van de Disney film Wish


De trailer van de nieuwe Disney animatiefilm Wish introduceert de 17-jarige Asha, de machtige Koning Magnifico, Asha’s huisdier Valentino en de energieke Star die op Asha’s pad komt wanneer ze een wens doet. De trailer bevat ook een fragment van het liedje “This Wish”, gebracht door Ariana DeBose. Het liedje het is één van de vele nieuwe liedjes die Julia Michaels en Benjamin Rice voor de film hebben geschreven. Wish gaat op 22 november 2023 in première in de Nederlandse bioscopen.

Muzikale animatiefilm

De gloednieuwe muzikale animatiefilm Wish neemt het publiek mee naar Rosas, een fantastisch land voor het Iberisch schiereiland. “Onze heldin, Asha, woont in Rosas, ook wel bekend als het koninkrijk van de wensen,” zegt regisseur Chris Buck, die de film samen met Fawn Veerasunthorn regisseert. “Mensen komen van ver om hun diepste wensen te schenken aan de magische Koning Magnifico die belooft om ze ooit in vervulling te laten gaan. Alleen hij kan beslissen welke wensen uitkomen en wanneer.”

Veerasunthorn voegde eraan toe: “We lieten ons inspireren door zoveel iconische films van de afgelopen 100 jaar van Disney Animation. Vooral verhalen waarin we de kracht van iemand met een wens onderzoeken, gecombineerd met de overtuiging om die wens uit te laten komen. Die erfenis kunnen eren met dit ongelooflijke verhaal en deze geweldige personages is een plezier geweest voor ons hele team.”

Bekijk de trailer van Wish

Het verhaal van Wish

In “Wish” doet Asha, een scherpzinnige idealist, een wens die zo krachtig is dat hij wordt beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal van grenzeloze energie genaamd Star. Samen gaan Asha en Star de confrontatie aan met een geduchte vijand – de heerser van Rosas, Koning Magnifico – om haar gemeenschap te redden. Zo wil ze bewijzen dat er wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van één moedig mens zich verbindt met de magie van de sterren.

Dit zijn de stemmen van Wish

In de originele versie spreken de volgende beroemdheden de stemmen in van Wish:

  • Asha – Ariana DeBose
  • Magnifico – Chris Pine
  • Valentino, Asha’s favoriete geit – Alan Tudyk

Beluister hier de soundtrack van Wish

Song: Is This The Thanks I Get?

Luister hieronder naar “This Is The Thanks I Get?!”, gezongen door Chris Pine als King Magnifico! In de film komen mensen van over de hele wereld om hun wensen over te dragen aan Magnifico, een charmante en zelfverzekerde koning die belooft hun diepste verlangens ooit in vervulling te laten gaan. Maar de koning is niet geheel altruïstisch; hij alleen beslist wiens wens zal worden ingewilligd, en hij geniet van de controle. “Hij is charismatisch; hij is knap – en dat weet hij – maar ik denk dat hij echt gelooft dat hun wensen het veiligst zijn in zijn handen”, zegt scenarioschrijver/uitvoerend producent Jennifer Lee, Chief Creative Officer van Walt Disney Animation Studios. “Dus wanneer Asha de tekortkoming in zijn filosofie blootlegt, voelt hij zich ondergewaardeerd en bedreigd.”

Bekijk hier Welcome to Rosas

De producenten

De film wordt geregisseerd door Oscar®-winnaar Chris Buck (“Frozen,” “Frozen 2”) en Fawn Veerasunthorn (“Raya and the Last Dragon“), geproduceerd door Peter Del Vecho (“Frozen,” “Frozen 2“) en gecoproduceerd door Juan Pablo Reyes (“Encanto“). Jennifer Lee (“Frozen,” “Frozen 2”) is uitvoerend producent en Lee en Allison Moore (“Night Sky,” “Manhunt”) zijn schrijvers van het project. Met originele liedjes van de Grammy®-genomineerde singer/songwriter Julia Michaels en de Grammy-winnende producer/songwriter/muzikant Benjamin Rice, plus een score van componist Dave Metzger.

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.