logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sex sells: Netflix lanceert zwoele trailer van nieuwe Original serie Dirty Lines

Netflix brengt de trailer van de nieuwe Nederlandse Original serie Dirty Lines naar buiten. Het is de eerste Nederlandse drama comedyserie die op Netflix verschijnt. De zesdelige serie over de opkomst van de sekslijnen in Amsterdam brengt ons terug naar de jaren ‘80, naar de hoogtijdagen van de RoXY en het vrije leven vol drugs, seks en muziek. De serie Dirty Lines bestaat uit 6 afleveringen en is vanaf 8 april wereldwijd te zien op Netflix.

streaming-banner-netflix

Bekijk de trailer van Dirty Lines

Over Dirty Lines

Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekslijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.

Cast van Dirty Lines

 • Joy Delim – Marly
 • Minne Koole – Frank
 • Chris Peters – Ramon
 • Charlie Chan Dagelet – Natasja
 • Abbey Hoes – Anoek
 • Benja Bruijning – Leon
 • Julia Akkermans
 • Yari van der Linden
 • Joes Brauers
 • André Dongelmans
 • Ayla Çekin Satijn
 • Laura Bakker
 • Pip Lieke Lucas
 • Casper Nusselder
 • Manoushka Zeegelaar Breeveld
 • Eric van Sauers

Meer over de hoofdrolspelers van Dirty Lines

Marly – Joy Delima

Joy studeerde in 2019 af aan de Artez Academie voor Dramatische Kunsten. Tijdens haar studie was Joy te zien in verschillende toneelstukken bij Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater, wat leidde tot een nominatie voor de Colombina, een prestigieuze theaterprijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke rol. In 2020 kreeg ze een vaste aanstelling bij Ivo van Hove’s Internationaal Theater Amsterdam. Daar speelde ze verschillende (hoofd)rollen in verschillende toneelstukken zoals Medea, Flight 49 en Romeo&Julia. Op televisie was Joy te zien in de succesvolle serie Flikken Rotterdam. Joy is ook schrijver en columnist voor Volkskrant Magazine.

Frank – Minne Koole

Minne Koole maakte zijn filmdebuut in de speelfilm Niemand in de stad, in deze boekverfilming speelde hij de hoofdrol, wat hem een Gouden Kalf-nominatie opleverde voor ‘Beste Acteur’. Verder was hij te zien in de eerste Nederlandse Netflix Original Ares, speelde hij de jonge Holleeder in de tv-serie Judas en vervulde hij een hoofdrol in de dramaserie Thuisfront.

Ramon – Chris Peters

Chris Peters was te zien in de films Smartlap, Niemand in de Stad en Tonio, en speelde een rol in de series Penoza, Moordvrouw en Verborgen Verhalen. Peter is ook actief in theaters: zo had hij een hoofdrol in Turks Fruit en rollen in Wolven Huilen Niet Alleen en Romeo & Julia.

Anoek – Abbey Hoes

Abbey begon haar acteercarrière in SpangaS en The Year Zero. Ze kreeg daarna de hoofdrol in Koning van Katoren en Maite Was Hier. Ook speelde ze een rol in films als Verliefd Op Cuba, Nena, Buiten is het feest en Zwaar Verliefd 1 en 2. Abbey won twee keer een Gouden Kalf voor ‘Beste Actrice’ (Nena en Petticoat).

Natasja – Charlie Chan Dagelet

Charlie-Chan Dagelet speelde hoofdrollen in speelfilms als Happy end, Vox Populi, Loft, Homies, In limbo, Boy meets gun, Penoza en de korte film Houvast, waarin zij haar muzikale kant laat zien op de cello. Verder is zij o.a. te zien in de televisieseries Mocro Maffia, Hoogvliegers, Commando’s en de NTR-serie Zusjes. Ook is zij momenteel te zien in de voorstelling Laura H. van Oostpool.

Leon – Benja Bruijning

Benja speelde eerder rollen in verschillende populaire Nederlandse tv-series en films. Zijn grote succes was Alles Is Familie, maar hij was ook te zien in films als Hartenstraat en De Bende van Oss, en in tv-series als Heirs of the Night, Nieuwe Buren, Van God Los, Vechtershart en Follow de SOA.

streaming-banner-netflix

Over de makers

Dirty Lines is geproduceerd door Fiction Valley en is geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart), Franky Ribbens, Tijs van Marle en Lotte Tabbers. Pieter Bart Korthuis was samen met Tomas Kaan en Anna van der Heide ook verantwoordelijk voor de regie.

Dirty Lines is de eerste Nederlandse Original die dit jaar uit wordt gebracht op Netflix. Later dit jaar volgen nog meer Nederlandse Netflix producties, waaronder de romantische film F*ck de Liefde 2 en de actiethriller The Takeover.

‘Vieze Belletjes, Vieze Spelletjes’

Donnie en Anita Doth lanceren speciale housetrack voor Netflix serie Dirty Lines

Rapper Donnie en Anita Doth lanceren een ultieme housetrack ter ere van de nieuwe Nederlandse Netflix serie Dirty Lines. Het nummer ‘Vieze Belletjes’ en de bijbehorende videoclip zijn speciaal voor de serie geproduceerd en nemen ons toepasselijk mee terug naar de muziek uit naar de jaren ‘80. Het is de eerste keer dat de twee artiesten samenwerken. ‘Vieze Belletjes’ is vanaf beschikbaar op alle streamingdiensten en op YouTube.

streaming-banner-netflix

Donnie: “Ik vind het heel vet dat ik speciaal voor de release van de nieuwe Netflix serie Dirty Lines een track heb mogen maken. Ik heb gespeeld met verschillende elementen uit de serie, de jaren ‘80 en de legendarische tijd van de RoXY. Genoeg inspiratie om de ultieme housetrack te kunnen creëren. En dan heb ik dit ook nog mogen doen met dé house sensaties uit die tijd, Anita Doth en Tony Scott. Een hele coole ervaring. Ik kan echt niet wachten tot de fans de track kunnen horen en de serie kunnen zien.” 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.