logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Dino Ranch: Ride to the Rescue, Nintendo Switch


Het is altijd leuk om actief te kunnen spelen met jouw favoriete helden op tv. Dat kan in fysieke vorm, met speelgoed, maar ook games doen het altijd goed. Die herkenbaarheidsfactor is meteen een pluspunt! Van de hand van het team van Microïds ontvingen we Dino Ranch Ride to the Rescue, welke is gebaseerd op de gelijknamige animatieserie voor kleuters.

Dino Ranch

Die herkenbaarheidsfactor gaat hier helaas niet op: Dino Ranch wordt niet gespeeld op de Nederlandse televisiezenders, en hoewel het in verschillende landen te streamen is op Disney+… is dat in Nederland niet zo. Daarom vertellen we je er graag even wat meer over! Dino Ranch: Ride to the Rescue is gebaseerd op de Canadese animatiereeks waarin je de avonturen van de familie Cassidy beleeft. Zij hebben een boerderij waar dino’s kunnen schuilen. De serie gaat vooral om de drie geadopteerde kinderen Jon, Min en Miguel, die in elke aflevering nieuwe avonturen beleven. De missie in Dino Ranch: Ride to the Rescue draait om het terugvinden van dino-eieren, die uit de broedplaats werden gestolen. Benieuwd naar de serie? Op het Dino-Ranch Youtubekanaal vind je heel wat afleveringen (in het Engels, dat wel).

Verzamelen maar!

​Het computerspel richt zich – net als de animatieserie – op kleuters. Het is dus super eenvoudig om te spelen en stelt niet al te hoge eisen aan het probleemoplossend vermogen. Ieder ‘level’ (of hoofdstuk) van deze game bestaat uit een aantal minigames die aan elkaar worden gepraat met een verhaaltje. Het is dus net alsof je een aflevering van de animatieserie kijkt, wat prettig is voor de herhaling en herkenbaarheid. Aan het einde van ieder ‘avontuur’ vinden de kinderen een ei, waarmee je een nieuwe dino toevoegt aan je boerderij. De minigames zelf zijn heel simpel. Zo moet je tussen rotsen doorvliegen, dino’s wassen of een route volgen. De minigames komen telkens weer terug, in een iets andere vorm, waardoor de kinderen weinig tekst en uitleg nodig hebben. Een groot gebrek aan deze titel is wel dat het geen Nederlandstalige voice-over bevat. Er is wel een ondertiteling, maar dat is voor de beoogde doelgroep natuurlijk niet handig… als ouder zul je dus regelmatig als vertaler moeten optreden.

Bekijk de trailer van Dino Ranch: Ride to the Rescue


Ga direct naar Dino Ranch: Ride to the Rescue op BOL.com.

Recensie over Dino Ranch: Ride to the Rescue

Dino Ranch: Ride to the Rescue is een leuke adaptatie van de gelijknamige animatieserie, als je die tenminste kent. Zo niet, dan is dit een leuke game voor jonge dino-liefhebbers (en ja, die zijn er weer genoeg!). Het verhaal is toegankelijk en eenvoudig, net als de minigames die telkens in een nieuw jasje voorbij komen. Voor oudere spelers kan dit wat repetetief worden, maar voor kleuters is die herhaling in de regel helemaal niet storend. Het blijft leuk om op een schattige dino te rijden of vliegen, eieren te zoeken en nieuwe dino’s te verzamelen. Het grootste minpunt aan deze game is eigenlijk dat het niet Nederlands is ingesproken, waardoor een deel van het verhaal verloren gaat.

Score: 7


Info

Dino Ranch: Ride to the Rescue
Uitgever: Microids
Getest op: Nintendo Switch
Genre: familiespel
Prijs: 39.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.