logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leuk uitje met korting: Dino Fabriek

Dino Fabriek Datum: 12-7-2021 t/m 29-8-2021
Prijs: vanaf 17.50 euro
Locatie: DeFabrique
Adres: Westkanaaldijk 7, Utrecht (Route)

Deze zomer komen tientallen enorme dino’s die gemaakt zijn van miljoenen steentjes naar Utrecht. Van 12 juli tot en met 29 augustus is het industriële pand van DeFabrique dé plek waar je de expositie, de Dino Fabriek, eenmalig kunt beleven. Deze voormalige veevoederfabriek bestaat dit jaar 100 jaar en is door de industriële uitstraling de ideale locatie voor een expositie en theatershow over de eeuwenoude dinosaurussen.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


DeFabrique staat deze zomer zeven weken lang in het teken van zestig dinobeelden die zijn gemaakt van miljoenen bricks. Dompel je onder in de wereld van de dinosaurussen onder leiding van Professor Diffeloor en wandel door verschillende ruimtes om meer te weten te komen over deze eeuwenoude dieren. Professor Diffeloor is al zijn hele leven bezig met het laten terugkeren van dino’s. Zijn fascinatie hiervoor is al jong begonnen met het verzamelen van speelgoeddino’s en later met het nabouwen van exemplaren van bricks. Na al die jaren heeft hij de kennis hiervoor verzameld in zijn fabriek. Samen met zijn jonge bezoekers probeert hij in een theatershow, als onderdeel van de experience, de dino’s naar de aarde te halen.

Ontdekkingstocht

Ben jij ook zo gefascineerd als hij is in deze uitgestorven dieren? Ga dan deze zomer op ontdekkingstocht in DeFabrique. In dit avontuur ontdek je pootafdrukken van dino’s, afgravingen, zijn er activiteiten en leer je meer over dino’s op een speelse manier. Met behulp van een doe-tocht wandel je door meerdere indrukwekkende ruimtes waarbij er een unieke dertig minuten durende theatershow, in samenwerking met Van Hoorne entertainment, te zien is in een grote fabrieksloods met zitplekken waar gezinnen op 1,5 meter afstand veilig kunnen zitten. Lukt het je om samen met Professor Diffeloor de dino terug te laten keren?

Industriële locatie past perfect bij Dino Fabriek

De locatie van de Dino Fabriek, DeFabrique, is een honderd jaar oude fabriek in Utrecht die vroeger werd gebruikt als veevoederfabriek. De elementen van die tijd komen vandaag de dag nog terug in de verschillende industriële ruimtes en maken deze dino-experience extra bijzonder. Zo wordt de voormalige silo-ruimte gebruikt om kinderen meer te leren over voeding en dino’s en is de grote fabriekshal de Copraloods met het rauwe karakter dé plek voor een indrukwekkende theatershow van Professor Diffeloor. DeFabrique is groot genoeg om de aankomende maanden te mogen openen als veilige doorstroomlocatie, waarbij er voldoende plek is om 1,5 meter afstand te houden.

Kibeco: kinder beleving concepts

Dino Fabriek is gericht op basisschool jeugd en is een initiatief van Kibeco (kinder beleving concepts), het bedrijf van initiatiefnemer Tim Lammers. Wat ooit begon als een droom om meer impact te maken voor kinderen in de regio Twente is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke droom, waaronder deze grote dino-expositie. “Bij ons staat het creëren van levensherinneringen voor kinderen met behulp van educatieve verhalen, unieke locaties en bovenal veel plezier centraal”, vertelt hij. “De Dino Fabriek is een beleving waar we kinderen in een verhaal trekken met een doe-opdracht en we een indrukwekkende expositie combineren met een schitterende locatie. Hier maken we met behulp van een verhaal en entertainment, educatie op een laagdrempelige manier toegankelijk voor kinderen.

Korting

Lijkt het je leuk om met je kind(eren) naar de Dino Fabriek te gaan? Boek dan je tickets via https://www.dinofabriek.nl/ en maak gebruik van de volgende kortingscode om 4,- korting te krijgen: DINOFABRIEK4. Deze code is geldig t/m 21 juni 2021. Alvast veel plezier!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.