logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het dikke zeedieren boek, Marianne Busser en Ron Schroder

Met de vakantie op komst zullen veel gezinnen op weg gaan naar zee. Lekker zandkastelen bouwen en pootje baden in de golven. Maar kinderen zullen zich ook zeker afvragen welke dieren allemaal in dat diepe, mysterieuze zeewater zullen leven. Daar krijgen ze voor een deel antwoord op in Het Dikke Zeedierenboek van Marianne Busser en Ron Schroder, dat vol staat met vrolijke versjes en bijzondere weetje over verschillende zeedieren.

Op alfabet

In Het Dikke Zeedierenboek vind je tekst en informatie over 29 dieren. Sommige daarvan zullen kinderen niet snel zien, zoals een zeeluipaard of zeenaaktslak. Andere dieren, zoals de zeeotter, de zeeschildpad of maanvis komen ze misschien wel eens tegen in de dierentuin. Toch zijn het stuk voor stuk grote namen, bekende vissen en bekende dieren die in dit boek op alfabetische volgorde voorbij komen.

Wist je dat er reuzeninktvissen bestaan met ogen zo groot als een pizzabord? Wist je dat een zeekoe een flinke kopstoot kan geven als hij boos is? En weet je waarom haringen vrijwel nooit tegen elkaar aan botsen, terwijl ze met miljoenen door elkaar zwemmen?

Gelijke aandacht

Ieder dier krijgt vier pagina’s aan ruimte. De eerste twee zijn gevuld met een kleurrijke en sfeervolle prent, aangevuld met een gedicht over het betreffende dier. Daarin worden alvast wat grappige weetjes of leuke feitjes gemeld. In de twee pagina’s daarna is er meer aandacht voor fun facts en informatie. Met een abstracte illustratie als achtergrond vind je talloze tekstkaders met informatie over de dieren. Soms heel grappig, soms een beetje verdrietig of juist opmerkelijk. Zo lees je over de misverstanden over Orka’s, de plaag van koraalduivels of het poepgedrag van pinguins.


Ga direct naar Het dikke zeedierenboek op BOL.com.

Recensie over Het dikke zeedierenboek

In Het Dikke Zeedierenboek ga je op onderzoek in de zee en kom je heel wat bijzondere dieren tegen, van haaien en zeepaardjes tot bultrugwalvissen en inktvissen. De illustraties in het boek zijn sprekend en grappig, de teksten eenvoudig en helder. Vooral de introducties op rijm zijn erg leuk gevonden en zullen veel kinderen aanspreken. Op de pagina’s daarna staan korte feitjes en weetjes, die niet altijd even vlot zijn geschreven. Ook zullen sommige onderdelen (zoals het paringsgedrag van de bultrug) niet alle kinderen aanspreken.

Score: 8


Informatie

Titel: Het dikke zeedierenboek
Auteur:
Illustrator: Ivan en Ilia
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 128
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 9789048868865
Prijs: 19.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.