Boek recensie: Een dikke tien van Meester Mark, Mark van der Werf

een dikke tien van meester markJe kent ze vast wel, die grappige stukjes tekst die leraren en ouders tegenkomen van hun kinderen, die eigenlijk wel de spijker op zijn kop slaan, maar eigenlijk hartstikke fout zijn. Grappige reacties op proefwerken, opdrachten heel letterlijk oppakken, vermakelijke schrijffouten… ze kunnen soms behoorlijk op de lachspieren werken.

Meester Mark verzamelt

Er zijn gelukkig een aantal leerkrachten die veel van die grappige vondsten verzamelen. Sommigen schrijven er over, anderen verzamelen ze digitaal, zoals meester Mark. In dit boekje staan dan ook honderden grappige foutjes, creatieve ingevingen en brutale briefjes. Ze zijn verzameld door verschillende juffen en meesters, maar ook door ouders, die via Facebook en Instagram hun reacties doorsturen aan Meester Mark (die overigens niet meer voor de klas staat, maar heel wat stof heeft doen opwaaien toen hij een carriereswitch heeft gemaakt richting het onderwijs maar van een koude kermis thuiskwam).

Bekend en minder bekend

Natuurlijk zul je een aantal van deze vondsten al voorbij hebben zien komen, zeker als je de Facebook en Instagram van Meester Mark volgt. Naast die bekende reacties zijn er ook zeker genoeg nieuwe citaten en knipsels in dit boek te vinden. Netjes in full-colour, met een stukje tekst ernaast die even uitschrijft wat er nu precies staat. En dat is bij sommige handschriften wel zo makkelijk!

Conclusie over Een dikke tien van Meester Mark

Een dikke tien van Meester Mark Een Dikke Tien van Meester Mark is eigenlijk een stukje leedvermaak over kinderen die het vaak goed menen maar gewoon nog niet goed weten. Een enkele creatieve vondst of brutale uitspraak ten spijt, uiteraard. Is dat zielig? Welnee. Gewoon lekker mee lachen en hopen dat de fout zich niet nog een keer voordoet. En daarvoor zitten ze op de juiste plek – op school!

Door: Score: Een dikke tien van Meester Mark krijgt 6 van de 10 punten.

Informatie

Een dikke tien van Meester Mark,
Scriptum, 160 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789463190886. Prijs: 12.50 euro.

Ga direct naar Een dikke tien van Meester Mark op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.