logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

DierenPark Amersfoort viert 75e verjaardag: het hele jaar feest

DierenPark Amersfoort bestaat dit jaar 75 jaar. “Ons mooie bos is jarig, daarom vieren wij het hele jaar feest en ontdekken bezoekers hoe het bos zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld”, vertelt Algemeen Directeur Astrid Wassenaar. Bezoekers kunnen vanaf de start van de voorjaarsvakantie het nieuwe Dwaalhof bezoeken; verdwalen in de rijke geschiedenis en een kijkje nemen in de toekomst. Het dierenpark tovert het Hemelvaartsweekend om tot feestweekend, waarin het park haar verjaardag extra groots viert.

75 jaar geleden

Op 22 mei 1948 opende het park voor het eerst haar deuren. Door de jaren heen veranderde het park enorm. “Die ontwikkeling beleef je (nog een keer), terwijl je dwaalt door het Dwaalhof. Aan de hand van persoonlijke verhalen, tientallen foto’s, rekwisieten en luisterfragmenten, kom je erachter hoe ons park al 75 jaar in ontwikkeling is. Maar de ontdekkingstocht gaat verder”, legt Wassenaar uit. “Lees grappige anekdotes, word verrast door oude foto’s, herbeleef herinneringen en bekijk de liefde voor dieren en het park vanuit de ogen van bijzondere medewerkers.

Bekijk hier een film van de beginjaren

Feestweekend

Tijdens het feestweekend (18 t/m 22 mei) pakt DierenPark Amersfoort groots uit, want op 22 mei is het bos écht jarig. Op deze dag plant Lucas Bolsius, de burgemeester van Amersfoort, een jubileumboom in het park. Gedurende het hele weekend worden bezoekers extra feestelijk onthaald bij de entree, verderop in het park swing je mee met (muziek)optredens en bewonder je kunstwerken. “Ons jubileumjaar vieren wij niet alleen binnen de parkgrenzen, gemeente Amersfoort viert onze verjaardag met ons mee”, kondigt Astrid aan. Het Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE organiseren gedurende dit jaar tentoonstellingen over dieren en de natuur. Museum Flehite laat gedurende het jaar een specifieke tentoonstelling zien over het dierenpark. De eerste tentoonstelling van het Mondriaanhuis is al in maart te bezichtigen.

Dé dierentuin voor kinderen

DierenPark Amersfoort is al 75 jaar dé dierentuin voor kinderen. “In ons bos klim en klauter je onder, boven en tussen de dieren. Al spelend ontdek je hoe bijzonder en kwetsbaar de natuur is, dichtbij en ver weg”, vertelt de Algemeen Directeur. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund ondersteunt al sinds 2003 natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. Op 18 februari strat de viering van het 75-jaring bestaan. De eerste weken staan in het teken van de Wilde Wildlife Weken, waarin het dierenpark aandacht besteedt aan het belang van natuurbescherming.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.