logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De mooiste dierenfabels en fantasierijke gedichten voor kinderen

Ik vind poëzie leuk. Er zijn natuurlijk al superveel gedichten gemaakt. Dat gaat van gedichten met inhoud tot gedichten die nergens over gaan. De schrijvers kunnen los gaan in wat ze schrijven, er is niemand die er iets van zegt. Voor me heb ik twee boeken met gedichten die speciaal voor kinderen zijn geschreven. De titels geven al het nodige prijs, we gaan richting de dieren en het andere boek is erg fantasievol.


Van leeuw tot leeuwerik

Auteur: Van leeuw tot leeuwerik

Dit boek gaat over dieren. Het is geen informatief boek wat je zou denken, maar het is poëzie. Of eigenlijk zijn het dierenfabels; gedichten over dieren. Het is leuk om te lezen, maar het is niet van zulke klasse dat ik het nog een keer wil lezen. Maar dit komt waarschijnlijk door de onderwerpen, die zijn toch leuker voor wat jongere kinderen. De gedichten zijn niet heel serieus, het zijn speelse en soms best gekke onderwerpen, zoals een ijdel hert of muizen met kleren aan. Het is onrealistisch, maar het zijn wel leuke gedichten. Ze bestaan uit korte zinnen en er worden niet al te moeilijke woorden gebruikt. En na iedere fabel kan je een taalspel doen, een leuke bonus! Daarom is dit een leuk boek voor kinderen die nog niet zo lang zelf kunnen lezen. Zeker als ze van dieren houden en van gedichten, dan zijn deze dierenfabels natuurlijk geweldig om te lezen.

Score: 7

Ga direct naar Van leeuw tot leeuwerik op BOL.com.

Waarom het nooit bananen regent

Auteur: Waarom het nooit bananen regent

Dit boek heeft misschien een rare titel, maar het zijn wel degelijk leuke gedichten. Het is een leuk boek. Net als ‘Van leeuw tot leeuwerik’ is het echt voor kinderen geschreven. De onderwerpen zijn ook op kinderen gericht. In het boek vind je bijvoorbeeld gedichten over een oma met rollerblades, blauwe bananen die naar beneden regenen, giraffen met laagtevrees en het tragische lot van patatjes. De gedichten in het boek ‘Waarom het nooit bananen regent’ zijn speelser dan die van de eerder beschreven bundel. De dichter speelt zowaar met de zinnen en zet woorden in rare volgordes om hen rijmend te maken. In veel grootse bundels zie je dat ook veel voorkomen, maar dan gaat het over serieuzere dingen. De illustraties in dit boek zijn heel sfeervol vormgegeven.

Score: 8

Ga direct naar Waarom het nooit bananen regent op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.