logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dicht bij jou, Karen Cleveland

Dicht bij jou is een spannende thriller met FBI-agent Stephanie Maddox in de hoofdrol, die leiding geeft aan de afdeling Intern Onderzoek. Stephanie neemt haar baan en haar carrière serieus, maar er is iets wat ze nog serieuzer neemt: haar rol als alleenstaande moeder van haar zeventienjarige zoon Zachary. Wanneer ze een geladen pistool in zijn slaapkamer ontdekt, draait haar wereld ondersteboven. Ze vraagt zich af hoe hij aan het wapen komt en waarom haar zoon een wapen in zijn bezit zou hebben – en waarvoor hij het zou kunnen gebruiken.

Misdaad in de familie

Lang hoeft ze daar niet op te wachten, want hoewel ze allerlei doomscenario’s in gedachten neemt, wordt ze benaderd door iemand van de anti-terreurbeweging van de FBI. Scott, met wie Stephanie ooit iets heeft gehad, weet te vertellen dat Zachary de moord op verschillende overheidsfunctionarissen zou hebben gepland. Vanuit haar moederinstinct wil ze maar één ding: haar zoon beschermen. En hoe kan ze dat beter doen dan door uit te zoeken hoe de vork in de steel zit? Langzaam maar zeker beginnen alle poppetjes vorm te krijgen, krijgt de geschiedenis een vorm en wordt de toekomst langzaam maar zeker bepaald.

Schokkend

Het is natuurlijk een spannend en bizar gegeven dat iemand zo dicht bij je, zo onbekend en vreemd kan zijn. Mensen groeien uit elkaar en je kunt immers niet continu op elkaars lip kijken! Al die wendingen in het verhaal maken Dicht bij jou tot een heel spannend boek, dat je niet snel in de koude kleren gaat zitten. Jammer vond ik wel dat er een wat overmatig gebruik van flashbacks gebruikt wordt – een relatief eenvoudige truc om het verhaal meer diepgang te geven. Het werkt, dat zonder meer, maar als er teveel flashbacks worden gebruikt, verlies je de concentratie en het overzicht.

Ga direct naar Dicht bij jou op BOL.com.


Recensie over Dicht bij jou

Wat zou jij doen als de wereld onder je voeten weggeveegd wordt? Dat is de belangrijkste vraag van het boek Dicht bij jou. Daarin wordt een FBI-agente in het nauw gedreven wanneer haar zoon beschuldigd wordt van terrorisme! Het verhaal zwenkt alle kanten op, dankzij de vele wendingen die het neemt, maar de samenzweringen komen op het slot tot een spetterende finale bij elkaar. De flashbacks geven de personages diepgang, maar halen wel het tempo uit het verder erg vlot en spannend geschreven verhaal.

Score: 8


Informatie

Dicht bij jou,
Illustrator: nvt
Uitgever: AW Bruna, 384 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789400511590. Prijs: 20.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.