logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Diary of a future President, Disney Plus

Disney+ is nog niet zo lang actief op de (Nederlandse) streamingmarkt, maar timmert lustig aan de weg met een mooi aantal series die enkel en alleen op dit kanaal te zien is. De nieuwste telg onder de series in Diary of a future president, wat het verhaal vertelt over een Cubaans-Amerikaanse familie… dat het heeft geschopt tot president.

Zoet presidentschap

Wat direct opvalt aan Diary of a Future President is het hoge aaibaarheidsgehalte van de serie. Het zit vol zoete momenten, positieve boodschappen en een heel progressieve inslag, wat jong en oud toch stiekem even tot denken zet. De serie begint op het moment dat Elena Cañero-Reed als president wordt aangewezen, compleet met Aisha Tyler als stafchef. Als geschenk ontvangt Elena haar oude dagboek, waarin ze als tiener heeft geschreven. Vanuit dat dagboek beleef je haar leven toen Elena een 12-jarig meisje was en in Miami Glades woonde met haar advocaatmoeder (Selenis Leyva) en oudere broer Bobby (Charlie Bushnell). Elena blijkt slim, nerdy en open voor alles te zijn, maar vooral gericht op het leren van diplomatieke en politieke lesjes. Een vlotte intro, waarbij je vanaf dat moment enkel en alleen nog de avonturen van de puber Elena meemaakt.

Hardverwarmend

Diary of a Future President is geslaagd als een hartverwarmende, soms slimme coming of age komedieserie die bovendien onderscheidend is. Het voelt zeker unieker aan dan Netflix’ One Day At A Time, dat ook over een multigenerationeel Cubaans-Amerikaanse familie gaat, met eveneens een beetje vreemde dochter met de naam Elena. De unieke insteek van het dagboekverhaal en de rit naar een toekomstige president zorgt echter voor een compleet andere insteek. Bovendien is Diary of a Future President een stuk minder platvloers qua humor, wat wat mij betreft in het voordeel van deze serie werkt.

streaming-banner-disney-plus

Recensie over Diary of a Future President

Disney+ laat zien dat het zeker vooruitstrevend kan zijn. Met deze serie duikt het niet zozeer de politiek in, maar zet het wel de deuren open voor een diversiteit in de samenleving (Cubaans-Amerikaans gezin, moeder werkt als advocaat, waar bovendien veel collega’s homo zijn). Daarmee maakt het heel wat Amerikaanse taboes bespreekbaar. Bovendien is de serie ook gewoon erg leuk om te zien, met een worstelende puber Elena in de hoofdrol, die alle puberdingen doet en meemaakt die je kunt verwachten, van ontluikende verliefdheden tot grootspraak waar ze eigenlijk geen weet van hebben, en veel meer vreemde situaties.

Score: 8


Informatie

Titel: Diary of a Future President
Uitgever: Disney+
Tijdsduur: 25 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.