logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Diamond painting is een nieuwe suggestie voor als je een nieuwe hobby zoekt

Na de pandemie kunnen we weer ons leven oppakken en hebben we weer veel prikkels om ons heen, maar het is ook belangrijk om nog momenten voor jezelf te pakken en rust te nemen. In dit artikel gaan we je uitleggen over een eventueel nieuwe hobby, namelijk diamond painting. 

Diamond painting

Met diamond painting maak je een levensecht schilderij door middel van diamanten. Helaas ga je niet met echte diamanten werken, maar dat maakt niks uit voor het resultaat. Door de kleine facetten van de diamant, krijgt je schilderij verschillende dimensies en krijgt de painting een indrukkend 3D of 5D effect. Hierdoor ziet het er levensecht uit en blijven mensen er eventjes naar kijken. 

Portretten

Met diamond painting ga je dus een schilderij maken door middel van diamanten. Er zijn veel verschillende portretten en maten die je met diamond painting kunt maken. Verder zijn er hiervoor ook verschillende prijsklassen, maar het leuke is dat je het persoonlijk kunt maken door middel van je eigen foto insturen naar een bedrijf. Hiermee kun je helemaal zelf je eigen foto maken en kun je het eindresultaat mooi aan de muur hangen. 

Hoe werkt het?

Hoe werkt het diamond painting nu precies? Het fijne aan diamond painting is dat alle benodigdheden in je pakket zit inbegrepen en je dus gelijk kan beginnen als je thuis bent. Door middel van nummers weet je welke kleur diamant waar hoort en krijg je langzaam een schilderij van diamanten. Gelukkig hoef je hierbij niet zelf te gaan schilderen en kleuren te gaan mengen. Wanneer je met diamond painting gaat beginnen is het verstandig om vanaf de randen naar binnen te werken. Daarnaast moet je pas het folie eraf halen, wanneer een deel helemaal met diamanten is gevuld. Hiermee zorg je dat het oppervlak overal goed plakt. 

Waarom diamond painting 

Maar waarom is diamond painting goed? Diamond painting zorgt dat je minder angst en stress ervaart en dit gebeurd al binnen een paar minuten. Daarnaast zorgt het ervoor dat je hersenen zich beter concentreren en helpt het je om je creativiteit aan te wakkeren. 

Met diamond painting maak je door middel van kleine diamanten een schilderij. Dit kan een standaard afbeelding of een persoonlijk portret zijn. Alle benodigdheden zitten in een pakket inbegrepen, waardoor je er gelijk mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast zorgt diamond painting voor een betere concentratie en stressbestendigheid. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.