logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Diablo IV Season of the Construct aangekondigd


Duivelse machinaties uit de nalatenschap van Zoltun Kulle bedreigen Sanctuary in Diablo IV’s Season of the Construct. Ontdek vanaf 23 januari om 19.00 uur de geheimen van Zoltun Kulle’s Loom met nieuwe Dungeon-type vaults en een gloednieuwe seizoens robot Seneschal Companion. Er komen dit seizoen ook Weekly Leaderboards in de vorm van The Gauntlet. Bekijk de details en de trailer hieronder.

Lees onze recensie over Diablo IV

Season of the construct

 • Gemaakt door Zolton Kulle en Ayuzhan of Caldeum, is een oude technologie die bekend staat als de Loom overgenomen door de demoon Malphas. In deze gloednieuwe zoektocht moet je samenwerken met Zoltuns voormalige metgezel Ayuzhan om Malphas en zijn dodelijke constructies te verslaan.
 • Bezoek de Gatehall, een nieuw stadscentrum onder Kehjistan, dat als uitvalsbasis zal dienen in de strijd tegen de Constructs.
 • Tijdens de Seasonal Questline krijg je je eigen Seneschal Companion, die aan je zijde vecht en aangepast kan worden aan je speelstijl.
 • Met magische Governing en Tuning Stones uit de Vaults kun je de Seneschal verbeteren. Governing Stones bepalen welke aanvallen je Seneschal uitvoert en Tuning Stones vergroten die vaardigheden en zorgen voor een groter nut.
 • Vaults zijn een dodelijke nieuwe dungeon vol elemental Hazards en een nieuwe monsterfamilie, De Constructs. Op World Tier III worden Nightmare Vaults ontgrendeld.
 • Als je een vault binnengaat, kun je Pearls of Warding omzetten en gezegend worden door Zoltun’s Warding, een speciale gelaagde zegen die toegang geeft tot rijkdommen in de Vaults. Deze worden stapel voor stapel kleiner als je ten prooi valt aan de gevaren binnenin. Met Pearls of Warding kun je het risico vergroten door ze te ruilen voor stapels Zoltun’s Warding, maar als je slaagt, neemt je beloning ook toe.
 • Pearls of Warding kun je verkrijgen door Elite Constructs te vernietigen tijdens Arcane Tremors in de overworld.

Leaderboards en quality-of-life updates

 • The Gauntlet komt eraan na de start van Season of the Construct! Dit is een wekelijks roterende vaste dungeon waar spelers kunnen strijden voor de toppositie op de leaderboards. De beste wekelijkse scores verdienen een permanente plaats in de Hall of the Ancients. Meer details worden in een toekomstige update onthuld.
 • Helltides zijn nu altijd actief met 5 minuten rust per uur.
 • Wie op pc speelt, kan nu door Sanctuary navigeren door de W-A-S-D toetsen op het toetsenbord te gebruiken.
 • Er is nu een extra Stash Tab beschikbaar. Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan het opnieuw toewijzen van je skill tree, de UI bij het verhandelen van Gold, en verhoogde rates om summon items te verdienen voor het Beast in the Ice, en nog veel meer!

Ga direct naar Diablo IV op BOL.com.

Games koop je online bij:

Diablo IV Lunar Awakening verschijnt 6 februari

Van 6 februari 10.00 uur tot 20 februari 10.00 uur PST kunnen spelers in zowel Seasonal als Eternal Realms genieten van de pracht en vreugde van het tijdelijke Lunar Awakening-evenement. Een mysterieus fenomeen manifesteert zich in de heiligdommen van Sanctuary en betovert ze met een enorme en welvarende kracht. Feestvierders geloven dat dit hun voorouders zijn en zegenen hen van achter het graf om deze vreugdevolle gelegenheid te vieren!

Identificeer en activeer Lunar Shrines in alle gebieden en activiteiten binnen Sanctuary. Terwijl je actief bent, verdien je 50% bonus XP (multiplicatief) en heb je een 30% hogere bewegingssnelheid en een overvloed aan verbeteringen, terwijl je tegelijkertijd de reputatie van Ancestors Favor verdient.

Lunar awakening

Om ten volle te genieten van de feestvreugde van Lunar Awakening, reis je naar Ked Bardu en ga je naar het noordelijke deel van de stad. Eenmaal daar ontmoet je Ying-Yue, de leider van de Lunar Night Market. Deze markt is je centrale hub voor Lunar Awakening, waar je de reputatie van je Ancestor’s Favor kunt inwisselen voor extravagante beloningen met een Lunar Renewal-thema.

Lunar Shrines zijn verspreid over het heiligdom. Vecht je een weg door zowel kerkers als de bovenwereld, activeer Lunar Shrines en dood monsters om grote hoeveelheden Ancestors Favor-reputatie te verdienen.

Maanheiligdommen zijn te herkennen aan hun uiterlijk, versierd met een draak ter ere van het maanontwaken. Lunar Shrines hebben ook een uniek kaartpictogram, waardoor ze gemakkelijk vanaf een afstand te identificeren zijn.

Tijdens Lunar Awakening krijgen Nightmare Dungeon Sigils en Nightmare Vault Sigils de kans om een ​​Ancestor’s Favor kerker-affix te krijgen die garandeert dat alleen Lunar Shrines voor die kerker spawnen. Naast de extra heiligdommen ontvang je ook 10% bonus Glyph XP zodra de kerker voltooid is! Alle Nightmare Dungeon Sigils met de Ancestor’s Favor Affix behouden deze zodra het evenement is afgelopen, dus voel je vrij om een ​​voorraad aan te leggen voor dagen lang nadat de maan ondergaat op Lunar Awakening.

Shrines

Lunar Shrines razen met een mysterieuze en immense kracht. Vierers van het Maanontwaken geloven dat deze kracht de terugkerende geesten van onze voorouders zijn, versierd om de speciale gelegenheid te markeren. Tijdens de Lunar Awakening zijn sommige heiligdommen vervangen door Lunar Shrines , met een vernieuwd uiterlijk dat past bij de festiviteiten! Maanheiligdommen functioneren op dezelfde manier als typische heiligdommen; maar ze zijn uitgebreid voor een extra punch om deze feestelijke gebeurtenis te vieren.

Lunar Shrines bieden een spannend bonuseffect bovenop hun reguliere Shrine-kracht. De Lunar Shrine-effecten staan ​​hieronder vermeld.

Verbeterde maanheiligdomeffecten:

 • Artillery Shrine – Casts hebben de kans om een ​​heilige bom op te roepen.
 • Blast Wave Shrine – Elke explosie roept een clusterbombardement op.
 • Channeling Shrine – Verhoogde aanvalssnelheid en kans om cooldowns te resetten.
 • Conduit Shrine – Roep frequente, krachtige, schokkende aanvallen op.
 • Greed Shrine – Kans om een ​​Treasure Goblin op te roepen. Terwijl de Shrine actief is, roepen 25 kills een Treasure Goblin op, en 50 kills per seconde.
 • Lethal Shrine – Kans om een ​​getroffen monster onmiddellijk te executeren, wat angst veroorzaakt bij omliggende monsters. Let op: dit omvat Elites, maar exclusief Bazen en andere Spelers.
 • Protection Shrine – Je reflecteert alle inkomende schade. Schade gereflecteerde schalen met niveau en wereldniveau.
 • Bovenop deze krachtig versterkte effecten spawnen gierige geesten onmiddellijk wanneer een Lunar Shrine wordt geactiveerd, waardoor je onmiddellijk kunt profiteren van de specifieke gameplay-uitbreiding van de Shrines.

Bovendien zijn er tijdens het evenement Whisper-premies met Lunar Awakening-thema beschikbaar, waardoor ze een uitstekende plek zijn om de reputatie van Ancestors Favor te verdienen terwijl je de Tree of Whispers tevreden stelt!

Goodies!

Er zijn in totaal 10 Ancestor’s Favor-reputatieniveaus te verdienen, en 6 verschillende cosmetische beloningen met Lunar-thema om te ontgrendelen. Kledingstukken met een Lunar Awakening-thema zullen ook verkrijgbaar zijn in de winkel van Tejal, die je zwerver zullen versieren met draden die passen bij deze vreugdevolle gelegenheid.

Vier het met Ying-Yue en geniet van de gloed van Lunar Awakening wanneer het op 6 februari arriveert!

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.