logo-liggend-wit-donkerblauw

Deze films heeft Warner Bros in 2018 in petto


Het nieuwe jaar is in zicht. Een filmjaar boordevol avontuur, actie, animatie, horror en romantiek. Er zijn absoluut een paar hoogtepunten die je in 2018 niet mag missen! Zoals in maart, dan keert Warner Bros terug naar de jeugdjaren van Lara Croft in de actiefilm TOMB RAIDER, met in de hoofdrol nu Alicia Vikander. Ook brengt Steven Spielberg READY PLAYER ONE deze maand naar het witte doek, het sciencefiction actie-avontuur naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline. Verder volgt dit voorjaar Clint Eastwood’s THE 15:17 TO PARIS, een waargebeurd verhaal over de Thalys #9364 treinreis van Amsterdam naar Parijs, waarbij een aanslag werd voorkomen en de levens van ruim 500 passagiers bespaard bleven. In mei, in het regie debuut van Bradley Cooper, A STAR IS BORN, speelt en zingt Lady Gaga de sterren van de hemel. Het is haar eerste hoofdrol in een grote speelfilm. OCEAN’S 8 draait vanaf juni in de bioscoop, met o.a. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna and Sarah Paulson. In juli verschijnt THE NUN, een nieuwe horror-film uit het ‘Conjuring’ universum, in de bioscoop.  Oktober staat in het teken van het animatie-avontuur SMALLFOOT, waarin de Bigfoot-legende op zijn kop komt te staan door de vondst van een ‘smallfoot’: de mens. De langverwachte tweede titel van de in totaal vijf nieuwe avonturen van J.K. Rowling’s Wizarding World™ FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD draait vanaf november in de bioscoop. En tenslotte krijgt het reeds geintroduceerde DC Comics karakter AQUAMAN, zijn eigen film in december, onder regie van James Wan.

FATHER FIGURES – 18 januari 2018

Wilson en Helms spelen de rollen van Kyle en Peter Reynolds, twee broers met een excentrieke moeder die ze altijd heeft verteld dat hun vader is overleden toen ze nog jong waren. Als ze ontdekken dat dat een leugen is, gaan ze op zoek naar hun echte vader. Tijdens deze zoektocht leren ze dingen over hun moeder, die ze eigenlijk liever niet hadden geweten.

De rol van moeder Helen wordt vertolkt door de voor een Oscar® genomineerde Glenn Close, Oscar®winnaar J.K. Simmons en voormalig NFL-quarterback Terry Bradshaw vertolken de rollen van potentiële vaderfiguren.

GAME NIGHT – 22 februari 2018

De hoofdrollen van Max en Annie worden vertolkt door Bateman en McAdams. Voor hun wekelijkse spelletjesavond voor koppels wordt de lat hoger gelegd wanneer Max’s charismatische broer, Brooks (Kyle Chandler), een moord mysterie partijtje organiseert compleet met neppe schurken en FBI agenten. Dus wanneer Brooks wordt gekidnapped hoort dat bij het spel… toch? Maar wanneer de zes uber-competitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit ‘spel’, noch Brooks, is wat het lijkt. In de loop van één chaotische nacht bevinden de vrienden zich steeds dieper in de problemen. Elke stap leidt weer tot een onverwachtse nieuwe wending. Geen regels, geen puntentelling en geen idee wie alle spelers zijn. Dit wordt óf het leukste spel ooit, óf … game over.

TOMB RAIDER – 15 maart 2018

Lara Croft is de pittige, onafhankelijke dochter van een excentrieke avonturier die spoorloos verdween toen Lara nog een tiener was. Nu is ze een jonge vrouw van 21 en heeft ze nog geen echt doel in haar leven. Om de huur te kunnen betalen, scheurt ze als fietskoerier door een hippe wijk in Londen en volgt ze cursussen, waar ze maar zelden verschijnt.

Ze weigert de leiding te nemen over haar vaders imperium omdat ze haar eigen weg wil uitstippelen. Ook omdat ze niet wil geloven dat hij dood is. Ondanks het feit dat iedereen haar aanraadt de feiten te accepteren en door te gaan met haar leven, besluit Lara het raadsel van zijn mysterieuze dood op te lossen.

Lara laat alles en iedereen achter en gaat naar de laatst bekende bestemming van haar vader, een graftombe op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan. Maar het wordt geen makkelijke missie. Alleen de reis naar het eiland toe is al een hachelijke onderneming.

Gewapend met slechts haar scherpe verstand, blind vertrouwen en doorzettingsvermogen, moet Lara tot het uiterste gaan tijdens haar reis naar het grote onbekende. Als ze dit avontuur overleeft, zal ze naam maken als de tomb raider.

READY PLAYER ONE – 29 maart 2018

READY PLAYER ONE is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline.
Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

THE 15:17 TO PARIS – 12 april 2018

Clint Eastwood’s THE 15:17 TO PARIS vertelt het waargebeurde verhaal van drie mannen die door hun moedige acties tijdens een hoge snelheidsrit met de Thalys helden werden.

Vroeg in de avond op 21 augustus 2015 keek de wereld in verbijstering toe toen de media een terroristische aanval op de Thalys #9364 – met vertrek vanuit Amsterdam om 15:17 – meldden. Deze terreuraanslag werd voorkomen door drie moedige jonge Amerikanen die op dat moment door Europa reisden. De film volgt het pad van de vrienden. Van de worstelingen in hun kinderjaren tot het vinden van hun plek in het leven, naar de onwaarschijnlijke gebeurtenissen die tot de aanval hebben geleid. Tijdens de schrijnende beproeving twijfelen ze geen moment aan hun vriendschap. Het is hun grootste wapen, waarmee ze meer dan 500 van de passagiers weten te redden.

RAMPAGE – 19 april 2018

De afstandelijke primatoloog Davis Okoye (Dwayne Johnson) heeft een hechte band met George, de buitengewoon intelligente zilverrug gorilla die hij al vanaf diens geboorte verzorgt. Maar een genetisch experiment maakt van deze vriendelijke aap een woedend wezen van enorme afmetingen. Om het allemaal nog erger te maken, blijkt dat er nog meer dieren een genetische verandering hebben ondergaan. Terwijl deze nieuwe alfa roofdieren in Amerika dood en verderf zaaien, gaat Okoye samen met een uit de gratie geraakte geneticus op zoek naar een geneesmiddel. Hij moet zijn weg banen op een steeds veranderend speelveld, niet alleen om een wereldwijde ramp te voorkomen maar ook om het monster te redden dat ooit zijn vriend was.

A STAR IS BORN – 17 mei 2018

A STAR IS BORN vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

Een eerste hoofdrol in een grote speelfilm voor Lady Gaga. Viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper maakt tevens zijn debuut als regisseur.

OCEAN’S 8 – 21 juni 2018

De indrukwekkende vrouwen cast van deze film uit de OCEAN’S reeks bestaat uit Sandra Bullock (tevens executive producer), Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mindy Kaling, Rihanna en Sarah Paulson.

TAG – 26 juni 2018

Elk jaar strijden vijf zeer competitieve vrienden een maand lang in een alles-mag-spelletje genaamd TAG. Dit doen ze al sinds de eerste klas. Ze riskeren hun leven, relatie én baan om elkaar naar de grond te werken met de kreet: “Jij bent hem!”.
Dit jaar valt het spel samen met de bruiloft van hun enige onverslagen speler. Het zou hem een gemakkelijk doelwit moeten maken, maar hij weet dat ze komen en is voorbereid.

TAG is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De New Line Cinema komedie toont hoever sommige mannen gaan om een spel te winnen.

THE NUN – 12 juli 2018

Wanneer een jonge non uit een Roemeens klooster haar leven beëindigd worden een priester met een raadselachtig verleden en een leerlingnon op de drempel van haar laatste geloften, door het Vaticaan op onderzoek gestuurd. Samen ontdekken zij een heidens geheim en ze besluiten de kwaadaardige kracht – in de vorm van dezelfde demonische non die het publiek terroriseerde in ‘The Conjuring 2’ – te confronteren. De film is geproduceerd door James Wan, verantwoordelijk voor de regie en voorgaande successen uit het ‘Conjuring’ universum.

TEEN TITANS GO! – 8 augustus 2018

Als de Teen Titans het witte doek op gaan, dan doen ze het groots! De bioscoopfilm TEEN TITANS GO! volgt onze egocentrische, satirische superhelden in hun eerste speelfilm-extravaganza. Een frisse, vrolijke en slimme kinderfilm, met een knipoog naar het superhelden genre en vol met muzikale hits.

Volgens de Teen Titans lijkt het erop dat alle grote superhelden een eigen film hebben, behalve zij! Leider Robin is vastberaden om hier verandering in te brengen; Zij behoren gezien te worden als sterren en niet langer als side-kicks. Konden ze de meest gewilde Hollywood-regisseur maar geïnteresseerd krijgen in hen… Met een paar waanzinnige ideeën en een eigen lijflied vertrekken de Teen Titans naar Tinsel Town, om hun droom te verwezenlijken. Maar wanneer een echte superschurk de groep drastisch misleid in zijn krankzinnige poging de macht op aarde over te nemen, gaat het helemaal mis. Het team merkt dat ze hun vriendschap en vechtlust verliezen, waardoor het lot van de Teen Titans op het spel komt te staan.

THE MEG – 9 augustus 2018

In de film THE MEG wordt een onderzeeër – deel van een internationaal observatieprogramma – aangevallen door een enorm wezen dat voorheen als uitgestorven werd beschouwd. De duikboot ligt nu uitgeschakeld op de bodem van de diepste geul in de Stille Oceaan… met de bemanning nog aan boord. Wanneer de tijd begint te dringen, wordt deskundige diepzeeduiker Jonas Taylor (Jason Statham) gerekruteerd door een visionaire Chinese oceanograaf (Winston Chao), tegen de wil van zijn dochter Suyin (Li Bingbing). Hij moet de bemanning en de oceaan redden van deze onstuitbare bedreiging: een ruim 22 meter lange prehistorische haai, bekend als de Megalodon. Wat niemand zich had kunnen voorstellen was dat Taylor jaren geleden hetzelfde angstaanjagende wezen al ontmoette. Nu, samen met Suyin, moet hij zijn angsten onder ogen zien en zijn eigen leven riskeren om iedereen die vastzit te redden. Opnieuw gaat hij de confrontatie aan met het grootste en meest gevreesde roofdier aller tijden.

CRAZY RICH ASIANS – 16 augustus 2018

CRAZY RICH ASIANS volgt de in New York geboren Rachel Chu (Constance Wu) wanneer ze haar vriend Nick Young (Henry Golding) vergezelt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick heeft echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Haar relatie met Nick maakt Rachel tot een doelwit voor jaloerse jetsetters, maar erger nog… Nick zijn eigen afkeurende moeder (Yeoh). Het wordt snel genoeg duidelijk, dat hoewel geld geen liefde kan kopen, het zeker de zaken ingewikkelder kan maken.

SMALL FOOT – 3 oktober 2018

Een animatie-avontuur voor alle leeftijden, met originele muziek en een sterrencast. SMALLFOOT zet de Bigfoot-legende op zijn kop als een slimme jonge Yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze ‘Smallfoot’ brengt hem roem én een kans bij het meisje van zijn dromen. Maar ook zorgt het voor oproer binnen de onwetende Yeti-gemeenschap; Wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje? Een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en vreugdevolle nieuwe ontdekkingen.

FANTASIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD – 15 november 2018

FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD is de tweede titel van de in totaal vijf nieuwe avonturen van J.K. Rowling’s Wizarding World™. De film bevat een sterrencast onder leiding van Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller en met Jude Law en Johnny Depp.

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Depp) met de hulp van Newt Scamander (Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zo veel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens.

In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families, in deze steeds groter wordende magische wereld van verdeeldheid.

FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWALD is geregisseerd door David Yates, naar een scenario van J.K. Rowling en geproduceerd door David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves en Lionel Wigram.

AQUAMAN – 20 december 2018

Regisseur James Wan en acteur Jason Momoa duiken in het eerste solo-avontuur van het DC Comics karakter AQUAMAN, samen met onder andere mede-acteurs Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson en Nicole Kidman.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.