logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Deze BN-ers spreken de Nederlandse stemmen van Trolls in


Trolls

Vandaag zijn de eerste namen van de Nederlandse stemmencast van de hilarische en muzikale animatiefilm TROLLS bekendgemaakt. Singer-songwriters Sharon Doorson en Waylon nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Beiden maken met deze nieuwe film van DreamWorks Animation (SHREK) hun inspreekdebuut.

Sharon Doorson leent haar stem aan de altijd vrolijke maar ook een beetje naïeve trol Poppy. Als ze geconfronteerd wordt met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ze dat ze dit probleem niet kan oplossen met een liedje, een dansje en een knuffel. In de Engelstalige versie neemt Anna Kendrick deze rol voor haar rekening.

Waylon is de overbezorgde, achterdochtige overlever Knoest. De enige trol die niet zingt, danst of knuffelt en altijd voorbereid is op het ergste. Justin Timberlake heeft de stem van Knoest (Branch) ingesproken in de Engelstalige versie van de film.

Lees hier welke Bekende Nederlanders de stemmen van Trolls: World Tour op zich nemen. En lees hier onze recensie over deze film: Trolls

Sharon en Waylon zingen tevens samen Nederlandstalige versies van o.a. ‘True Colors’ van Cindy Lauper en ‘Can’t Stop The Feeling’, de wereldwijde hit van Justin Timberlake.

De regie van de Nederlandstalige versie van TROLLS is in handen van Marty de Bruijn en de vertaling is gedaan door Hilde de Mildt. De opnames starten op 5 september 2016. De volledige Nederlandse stemmencast wordt later bekend gemaakt.

Over het verhaal van Trolls

Van de makers van SHREK komt de leukste, grappigste en brutaalste animatiefilm van het jaar: Dreamworks’ TROLLS. Stap een kleurige en wonderlijke wereld binnen vol met hilarische en onvergetelijke wezens. Ontdek het verhaal van de altijd blije trollen, die alleen maar willen zingen, en de grappige maar altijd humeurige Bergens, die alleen gelukkig zijn wanneer hun buikjes zijn gevuld met trollen.

Met officiële muziek van Justin Timberlake en mash-ups van liedjes van andere populaire artiesten.

Dreamworks’ TROLLS is een verfrissende comedy voor iedereen. Vol muziek, emotie en avonturen waar je haren van overeind gaan staan. Niets kan je voorbereiden op deze nieuwe Trollen-wereld.

Sharon Doorson

Sharon Doorson (1987) is een Nederlandse singer-songwriter. Ze wist al heel vroeg wat haar echte passie was. Vanaf het podium de wereld entertainen met vocalen. Op 6-jarige leeftijd won zij de populaire Nederlandse televisieshow ‘Mini-Playbackshow’. De jaren die volgden waren gevuld met dans en muziek en resulteerde erin dat Sharon in 2004 onderdeel uitmaakte van girl band Raffish, waarmee ze in 2004 in Nederland een nummer 1 hit scoort met de single ‘Plaything’.

Na de afronding van haar studie aan de Popacademy, studeert Sharon in 2012 af aan het conservatorium in Rotterdam. Sharon, die inmiddels als solo artiest verder is gegaan, besluit deel te nemen aan het tweede seizoen van televisieshow ‘The Voice’, waarin ze eindigde bij de laaste acht. In datzelfde jaar brengt Sharon haar debuut single ‘Fail In Love’ uit als solo artiest en scoort daarmee direct een gouden plaat in Nederland. Haar tweede single ‘High On Your Love’ maakt een nóg indrukwekkendere start in Nederland. De single bereikt een top 10-positie op iTunes. In 2013 brengt Sharon haar debuut album ‘Killer’ uit.

Eind 2014 besluit Sharon om de muzikale richting te verschuiven van pure dancemuziek naar meer pop. In mei 2015 brengt Sharon met ‘Electrify’ de eerste single van haar nieuwe richting uit. Door de boodschap van de single werd ze uitgeroepen tot ‘Pink Best Friend’ en won ze de ‘LGBT Student Award’. ‘Electrify’ werd gevolgd door ‘Something Beautiful’, welke de status van alarmschijf behaalt. In april 2016 bracht Sharon de single ‘How You Like It’ uit, waarna ze in juli 2016 de single ‘Touch me there’ uitbrengt. Vanaf augustus is Sharon te zien als jurylid in de talentenjacht ‘The Next Boy/Girl Band’ op SBS6.

Waylon

Waylon (1980) is een Nederlandse singer/songwriter. Bezeten van muziek en met name country begon hij al met optreden vanaf zijn achtste jaar. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij midden in de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde naar Nashville te komen en met hem samen te werken. Zijn vaste gitarist had Waylon zien optreden en zijn toekomstige mentor getipt. Helaas overleed de Amerikaanse countryzanger in 2001, nadat ze een jaar intensief met elkaar hadden opgetreden en doorgebracht, en keerde Waylon terug naar Nederland. In 2008 nam Waylon deel aan ‘Holland’s Got Talent’ op SBS6. Hij maakte tijdens zijn auditie indruk door het nummer ‘It’s a Man’s World’ te zingen van James Brown. Juryleden Henkjan Smits en Patricia Paay waren lovend. Smits stelde dat wanneer zangers als Waylon op het podium staan, jureren “het mooiste vak is wat er is”.

Een jaar later bracht platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown Label. Zijn eerste single ‘Wicked Way’ verscheen op 7 augustus 2009, een voorproefje van het bijna gelijknamige album ‘Wicked Ways’, dat later die maand verscheen. Waylon scoorde met de single direct een alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terecht kwam. In april 2010 won Waylon zijn eerste muziekprijs, namelijk een 3FM Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. Een maand later ontving hij in het tv programma ‘De Wereld Draait Door’ een gouden plaat voor zijn debuutalbum. In juni was Waylon een van de winnaars van de laatste TMF Awards. De zanger won de Borsato Award, een prijs voor nieuw talent. De prijs werd hem door de naamgever Marco Borsato uitgereikt.

In oktober 2011 lanceerde Waylon ‘The Escapist’, de eerste single van zijn tweede album ‘After All’, waarmee hij zich voegde bij de gevestigde namen. In april 2012 werd hij uitgeroepen tot beste zanger bij de 3FM Awards. Terwijl hij werkte aan zijn derde album werd hij gevraagd voor het Eurovisie Songfestival samen met zangeres Ilse DeLange. Het gelegenheidsduo The Common Linnets bereikte de tweede plaats. Van het debuutalbum samen getiteld ‘The Common Linnets’ werden 450.000 exemplaren wereldwijd verkocht. Waylon’s derde album ‘Heaven After Midnight’, opgenomen in de Capitol Studio’s in Los Angeles, kwam in 2014 binnen op de nummer 1-positie.

Waylon was afgelopen tv-seizoen coach bij het succesvolle RTL4-programma ‘It Takes 2’. De eerste aflevering van het programma scoorde 1,7 miljoen kijkers. Vanaf eind april zat hij maandelijks als vaste tafelgast bij ‘RTL Late Night’. Op dit moment gaat hij zijn vierde album opnemen en komend tv-seizoen is hij coach bij ‘The Voice of Holland’. Op 24 november treedt hij voor de eerste keer op in Ahoy Rotterdam.

Marty de Bruijn

Marty de Bruijn studeerde Nederlands en Theaterwetenschap en is nasynchronisatieregisseur sinds 1996. Inmiddels heeft ze de Nederlandse versie van 65 bioscoopfilms verzorgd, waaronder CARS, Spielbergs KUIFJE en MINIONS. De afgelopen jaren heeft ze vooral voor DreamWorks Animation gewerkt, onder andere aan de MADAGASCAR- en KUNG FU PANDA-films. Voor onder andere PAN en de VERSCHRIKKELIJKE IKKE-films deed ze zowel de vertaling als de stemregie.

Hilde de Mildt studeerde af aan de Akademie voor Kleinkunst en werkte als actrice/ zangeres in musicals en toneelstukken, en was te zien in tv-series en bioscoopfilms. Tegelijkertijd was ze als stemactrice te horen in nasynchronisaties van series en films. Tijdens haar studie aan de schrijversvakschool is ze voor nasynchronisatie gaan vertalen en toen was de stap naar stemregie snel gezet. Inmiddels heeft ze tientallen series en bioscoopfilms geregisseerd, zoals TOY STORY, THE MUPPETS, RATTATOUILLE, UP, HOTEL TRANSYLVANIA, TANGLED en FROZEN. En natuurlijk de ICE AGE-films.

De Engelstalige versie van de film is geregisseerd door Mike Mitchell & Walt Dorhn en bevat stemmen van onder andere Anna Kendrick, Justin Timberlake, Russell Brand, James Corden, Kunal Nayyar, Ron Funches, Icona Pop en Gwen Stefani.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.