logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Deze BN-ers spreken de Nederlandse stemmen van The Boss Baby in

Vandaag zijn de namen van de Nederlandse stemmencast van de hilarische animatiefilm THE BOSS BABY bekendgemaakt. Cabaretier Guido Weijers en acteur Stijn van der Plas nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Guido Weijers maakt met deze nieuwe film van DreamWorks Animation (‘Shrek’) zijn inspreekdebuut. Stijn van der Plas maakt zijn inspreekdebuut op het grote doek. De film bevat tevens een voice-over van acteur en presentator Buddy Vedder en een cameo van YouTuber, actrice en zangeres Dionne ‘OnneDi’ Slagter.

Guido Weijers (‘Gabbers’) leent zijn stem aan de bijzondere baby, The Boss Baby. Strak in het pak, koffertje in de hand en met een supergeheime missie. Want waarom verliezen baby’s marktaandeel in de liefde? Om zijn missie te voltooien moet hij de handen ineen slaan met zijn grote broer Tim. In de Engelstalige versie neemt Alec Baldwin de rol van The Boss Baby voor zijn rekening.

Stijn van der Plas (‘MeesterSpion’, ‘Billy Elliot’) is Tim, een doodgewone jongen, maar met een buitengewone fantasie. Zijn perfecte wereldje komt op z’n kop te staan als hij een broertje krijgt. Hij heeft het gevoel dat er iets is met The Boss Baby en is vastbesloten de waarheid te onthullen. Miles Bakshi heeft de stem van Tim ingesproken in de Engelstalige versie van de film.

Acteur en presentator Buddy Vedder (‘Goede Tijden, Slechte Tijden’, ‘Zapp Kids Top 20’) neemt de voice-over van de ‘oudere’ Tim voor zijn rekening. En YouTuber, actrice en zangeres Dionne ‘OnneDi’ Slagter (‘100% Coco’) maakt haar inspreekdebuut met een cameo als stewardess.

De regie van de Nederlandstalige versie van THE BOSS BABY is in handen van Marty de Bruijn (‘Trolls’, ‘Kung Fu Panda’-films, ‘Verschrikkelijke Ikke’-films). De volledige Nederlandse stemmencast wordt later bekendgemaakt.

Over The Boss Baby

DreamWorks Animation en de regisseur van ‘Madagascar’ nodigen je uit om kennis te maken met een wel heel bijzondere baby. Hij draagt een pak, spreekt met de stem en de gevatheid van Alec Baldwin en schittert in THE BOSS BABY. THE BOSS BABY is een hilarisch verhaal over de impact die de komst van een nieuwe baby heeft op een familie. Dit alles wordt verteld vanuit het perspectief van een heerlijk onbetrouwbare verteller, een zeer fantasierijke 7-jarige jongen genaamd Tim. Dreamworks’ THE BOSS BABY is een originele comedy voor jong en oud, en is voorzien van een gewiekste en met liefde gevulde boodschap over het belang van familie.

Bekijk hier de trailer van The Boss Baby:

Nederlandse stemmencast

Guido Weijers – The Boss Baby
Stijn van der Plas – Tim
Buddy Vedder – Tim (Voice-over)
Dionne Slagter – Stewardess

Films koop je online bij:

Guido Weijers

Guido Weijers (1977) is een Nederlandse cabaretier. Guido is non-conformist en eet vlees noch vis. Iedereen mag geloven wat hij wil. Weijers zelf gelooft in Darwin. Guido vindt het behoud van de aarde belangrijker dan een groeiende economie. Hij fotografeert, reist, duikt, doet aan fitness, schrijft en fietst. Ook maakt hij wel eens grapjes in het theater. Guido tourt op dit moment rond met een ‘Masterclass Geluk‘ en verzorgt in 2017, voor de 8e keer, ‘De Oudejaarsconference’.

Stijn van der Plas

Stijn van der Plas (2001) is een Nederlandse acteur. Zijn liefde voor het theater ontstond tijdens het spelen van de rol van Michael in de musical ‘Mary Poppins’ (Stage Entertainment). Hij besloot door te gaan met dansen en kwam terecht bij de Nationale Ballet Academie. Gedurende twee jaar danste hij met het Nationale Ballet ‘De Notenkraker’, ‘Cinderella’ en ‘Romeo & Julia’. In 2013 vertolkte hij de rol van Micky in de muziektheater voorstelling ‘De Kleine Blonde Dood’ naar het boek van Boudewijn Büch, met William Spaaij als vader (Albert Verlinde Entertainment). Voor deze rol won Stijn de Musicalworld Award 2014 en werd hij genomineerd in de categorie ‘Aanstormend Talent Junior’ tijdens de Musical Awards 2015. Ondertussen volgde hij het trainingstraject voor ‘Billy Elliot’ bij Stage Entertainment. In 2014 en 2015  speelde hij de rol van Billy met Pia Douwes als balletlerares Mrs Wilkinson. Begin 2016 nam hij samen met Beau Schneider de bioscoopfilm ‘MeesterSpion’ op in de regie van Pieter van Rijn (PV Pictures). Deze film ging tijdens het filmfestival Utrecht in première en behaalde in december 2016 de Gouden Film-status.

Buddy Vedder

Buddy Vedder (1994) is acteur en presentator. Hij studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Akademie voor Muzikaal Theater in Amsterdam. In het theaterseizoen 2014/2015 was hij onder meer te zien in ‘Misery’, ‘Op Stap’ en naast Lone van Roosendaal, Alfred van den Heuvel en Dick Cohen in de landelijke theatertour van de musical ‘Heerlijk Duurt Het Langst’. Sinds juni 2015 is Buddy bekend bij het grote publiek door zijn rol als Rover Dekker in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Eerder speelde Buddy de hoofdrol in de korte film ‘Held’ en in de film ‘Leven’, met Peter Faber en Tim Haars. Verder is hij als stemacteur regelmatig te horen in de meest uiteenlopende animatieseries en bioscoopfilms, waaronder ‘Ninjago’, ‘LEGO Star Wars’, ‘Thunderbirds Are Go!’ en ‘De LEGO Batman Film’. In september 2015 is Buddy geïntroduceerd als nieuwe presentator van de ‘Zapp Kids Top 20’ voor AVROTROS en NPO Zapp. In het najaar van 2016 was Buddy te zien op zaterdagavond bij RTL 4 in de populaire danscompetitie ‘Dance Dance Dance’, waarin hij samen met zijn GTST-collega Robin Martens de overwinning behaalde. Naar aanleiding daarvan besloot hij het land in te gaan met een eigen show vol dans èn zang: ‘Buddy On Tour’. Afgelopen december stond Buddy in de Ziggo Dome als Ziggy Sterrenstof in ‘The Christmas Show’. Dit voorjaar is hij te zien in het tweede seizoen van het RTL zangprogramma ‘It Takes 2’.

Dionne Slager

Dionne Slagter (1990) is een Nederlandse YouTuber, actrice en zangeres. Haar YouTube-kanaal ‘OnneDi’ heeft inmiddels al meer dan een half miljoen abonnees en meer dan 95 miljoen views. Dit groeit per maand met duizenden nieuwe abonnees. Elke dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag staat er een nieuwe video van haar klaar, met op vrijdag de spraakmakende serie ‘Leuk of Meuk’. De Onne-familie – zoals Dionne haar fans noemt – bestaat voornamelijk uit jongeren. Sinds februari 2017 is Dionne ook presentatrice van het honden YouTube-kanaal ‘Fikkie TV’, dit doet ze samen met hondenexpert Martin Gaus en haar befaamde hondje Dolly. Dionne is geboren en getogen in Woerden, waar ze momenteel nog steeds samen met haar hondje Dolly woont. Ze heeft verschillende studies gedaan o.a. aan het Grafische Lyceum, de Herman Broodacademie en de Vavo, maar bleek het lekkerste in haar vel te zitten als video-ondernemer. Dit jaar maakt Dionne haar debuut op het grote doek als actrice met een rol in de film ‘100% Coco’, gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Niki Smit. En begin maart won Dionne een Nickelodeon Kids’ Choice Award in de categorie ‘Favoriete Vlogger: Nederland en België’.

Marty de Bruijn

Marty de Bruijn studeerde Nederlands en Theaterwetenschap en is nasynchronisatieregisseur sinds 1996. Inmiddels heeft ze de Nederlandse versie van 65 bioscoopfilms verzorgd, waaronder ‘Cars’, Spielbergs ‘Kuifje’ en ‘Minions’. De afgelopen jaren heeft ze vooral voor DreamWorks Animation gewerkt, onder andere aan de ‘Madagascar’- en ‘Kung Fu Panda’-films. Voor onder andere ‘Pan’ en de ‘Verschrikkelijke Ikke’-films deed ze zowel de vertaling als de stemregie.

De Engelstalige versie van de film is geregisseerd door Tom McGrath(‘Madagascar’) en bevat stemmen van onder andere Alec Baldwin, Steve Buscemi,Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow, Patton Oswalt en Miles Bakshi.

THE BOSS BABY is vanaf 19 april 2017 (in 2D & 3D) in de Nederlandse bioscoop te zien, in de Nederlands- en Engelstalige versie.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.