logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Deze bekende Nederlanders spreken de animatiefilm Storks in


© 2016 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved
© 2016 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved

De Nederlandse stemmencast van STORKS, de nieuwste film van de Warner Bros. Animation Group (DE LEGO® FILM), is bekendgemaakt. Zanger, presentator en acteur Charly Luske, spreekt de stem in van Junior, de top bezorger onder de ooievaars. Eerder sprak Charly stemmen in voor onder andere Madagascar 3, De Gelaarsde Kat, Hotel Transylvania en Rio. Actrice Bracha van Doesburgh, bekend van onder andere De Groeten van Mike en Hartenstraat, spreekt de stem in van Tulp, de enige mens tussen de ooievaars op Ooievaars Berg. Bracha heeft eerder stemmen ingesproken voor De Vijf Legendes en Voor Een Paar Knikkers Meer. De regie van de Nederlandstalige versie van STORKS is in handen van Marty de Bruijn.

Over de film

STORKS (ooievaars) bezorgen baby’s… of tenminste dat deden ze. Nu bezorgen ze pakketjes voor de wereldwijde internetgigant Cornerstore.com. Junior, de top bezorger onder de ooievaars, staat op het punt promotie te maken. Juist op dat moment wordt de Baby Fabriek per ongeluk geactiveerd. Een super schattig, maar volstrekt onwettig klein meisje is het gevolg. Junior is hiervoor verantwoordelijk samen met Tulp, de enige mens op Ooievaars Berg. Om te voorkomen dat zijn baas hierachter komt, haast Junior zich samen met Tulip om dit probleem pakketje – zijn eerste bezorgbaby – af te leveren.

STORKS is een onthullend avontuur waarin meer dan één familie het ware geluk vindt en het bestaansrecht van de ooievaar weer tot leven wordt geroepen. Bekijk hier alvast de trailer van Storks!

Nederlandse stemmencast:

Charly Luske – Junior
Bracha van Doesburgh – Tulp
Matheu Hinzen – Nate
Frans Limburg – Alpha Wolf #2
Florus van Rooijen – Duif Toady
Huub Dikstaal – Hunter
Peggy Vrijens – Sarah
Jelle Amersfoort – Henry
Murth Mossel – Alpha Wolf #1
Jürgen Theuns – Dougland de Kip
Roberto de Groot – Jasper

Meer over Charly Luske

Charly Luske (1978) is zanger, presentator en acteur. Hij maakte op jonge leeftijd zijn debuut in de Lucky Lotto Live Show waarin hij een duet met Gordon zong. Charly speelde in vele musicals waaronder The Full Monty en de Nederlandstalige en Duitstalige versie van We Will Rock You. In 2012 vertolkte hij de rol van Judas in The Passion. In datzelfde jaar nam hij deel aan The Voice of Holland en eindigde hij bij de laatste vier. Tevens heeft Charly stemmen ingesproken voor onder andere Madagascar 3, De Gelaarsde Kat, Hotel Transylvania en Rio.

Dit is Bracha van Doesburg

Bracha van Doesburgh (1981) is actrice en was onder andere te zien als Danny Cruijff in de vierdelige dramaserie Johan over Johan Cruijff, ze speelde de hoofdrol in de romantische komedie Hartenstraat en ze was te zien in de Engelstalige speelfilm The Domino Effect. Ook speelde Bracha in de series S1ingle en Van God Los en de speelfilms Het Schnitzelparadijs, Moordwijven en De Eetclub. In het theater speelde Bracha onder andere met Het Nationale Toneel en Het Toneel Speelt. Deze herfst is Bracha te zien in het tweede seizoen van de RTL-serie Nieuwe Buren.

Maak kennis met Marty de Bruijn

Marty de Bruijn studeerde Nederlands en Theaterwetenschap en is nasynchronisatieregisseur sinds 1996. Inmiddels heeft ze de Nederlandse versie van 65 bioscoopfilms verzorgd, waaronder Cars, Spielbergs Kuifje en Minions. De afgelopen jaren heeft ze vooral voor Dreamworks Animation gewerkt, onder andere aan de MADAGASCAR- en Kung Fu Panda-films. Voor onder andere Pan en de Verschrikkelijke Ikke-films deed ze zowel de vertaling als de stemregie.

STORKS is vanaf 28 september 2016 (in 2D & 3D) in de bioscoop te zien in de Nederlandstalige versie.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.