logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Deze autist ging naar Japan, Bianca Toeps

Bianca Toeps behoort tot één van de groep mensen bij wie een stoornis in het autisme-spectrum is geconstateerd. Dankzij haar boeken weet ze haar ervaringen met het grote publiek te delen en dankzij haar humoristische manier van schrijven slaan die enorm goed aan. Deze autist ging naar Japan gaat over… haar vertrek uit Nederland naar het verre Japan, waar tradities, discipline en regelmaat normaler zijn dan hier. Een walhalla voor sommige mensen met ASS, zo blijkt!

Ervaringsdeskundige

Nu is dit niet her eerste boek dat Bianca Toeps schrijft over haar autisme: van wat ik heb gelezen draaien die wat meer over haar persoonlijke botsingen en conflicten die ze ervaart met de buitenwereld, hoe zij omgaat met haar autisme. In Deze autist ging naar Japan kun je meer lezen over Bianca’s fascinatie met het land, waar ze tegenaan liep bij het emigreren en haar lange verblijven in het verre land. Het is soms wel een soort handboek te noemen voor mensen die – net als haar – het Japan-virus te pakken hebben gehad. En natuurlijk komt ook de Covid-19 pandemie ruim aan bod, aangezien haar avonturen in die periode plaatsvonden.

Gewoontedier

De gevolgen van Bianca’s autisme zijn overigens niet heel groot of wereldschokkend: haar Asperger zorgt dat ze zich regelmatig vastbijt in bepaalde onderwerpen en het beste gedijt bij rust en regelmaat, maar zit haar sarcasme blijkbaar geen haarbreed in de weg… iets dat naar mijn weten ook bij het typische beeld past. Een terugkerend element is dan ook dat Bianca steeds meer leert om van de zo vertrouwde en veilige paden af te wijken, nieuwe dingen te proberen en zo haar horizon te verbreden. Ze onderzoekt zelf veel zaken, maakt contacten in de modewereld en zet zo een voet aan de grond in Japan, waar ze nu woonachtig is.


Ga direct naar Deze autist ging naar Japan op BOL.com.

Recensie over Deze autist ging naar Japan

Bianca’s boek is een heel fijn leesbaar, grappig en soms ook wel spannend boek. Het draait volledig om Bianca’s fascinatie voor Japan en de vele reizen die ze er naartoe maakte, over haar relaties en haar plannen om te emigreren. Over de problemen waar ze tegenaanliep als het aankomt op werk en inkomen, over visa en natuurlijk ook over de gevolgen van de Covid-19 pandemie. Haar nuchtere, eerlijke blik wordt vermengd met een flinke dosis humor.

Score: 8


Informatie

Titel: Deze autist ging naar Japan
Auteur:
Uitgever: Blossom Books
Aantal pagina’s: 208
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN: 9789463494700
Prijs: 22.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.