logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: devolo Magic 2 LAN Triple


Heb jij een devolo Magic 2 set in huis met praktische Mesh-wifiadapters en powerline-poorten? En wil je nog meer bekabeld aansluiten? Dan is de devolo Magic 2 LAN Triple echt iets voor jou. Met een extra powerline-adapter kun je namelijk nog meer apparaten draadloos aansluiten, zodat je wifi-netwerk wordt ontlast. En zodat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare bandbreedte: die is over powerline nu eenmaal groter dan over wifi! Wij probeerden de devolo Magic 2 LAN Triple starterset.

Devolo Magic 2 LAN Triple starterpack

Supersnel

De devolo Magic 2 LAN Triple beschikt niet over wifi, maar dat is ook niet altijd nodig. Deze set vormt een prima alternatief voor als je verbinding in huis goed genoeg is en je simpelweg een aantal apparaten (maximaal 3) via een gigabitverbinding aan je router wil koppelen. Daarbij gebruik je een maximale doorvoersnelheid van een indrukwekkende 2400 Mbit/s, al zul je dat in de praktijk niet halen. En wil je meer powerline-adapters? Dat kan – je kunt dit systeem zonder problemen uitbreiden met andere adapters uit de Magic 2-reeks, of met bijvoorbeeld een wifi-repeater.

Voordeel van powerline

Hoewel iedereen een hoge pet opheeft van wifi en draadloze netwerken, zijn er heel wat nadelen aan verbonden. Het signaal is bijvoorbeeld storingsgevoelig en heeft een beperkte bandbreedte. Je kunt maar een beperkt aantal apparaten tegelijk koppelen aan één toegangspunt. Ook dat zorgt voor storingen. Bovendien zorgen muren, waterleidingen, stalen onderdelen in je huis en nog veel meer zaken voor een verzwakking van het wifi-signaal. Je kunt hierbij zorgen voor een optimaal netwerk met mesh-adapters, maar je kunt ook kijken of je bepaalde punten kunt voorzien van een powerline. Deze adapters geven hun signaal door via de elektriciteitsdraden. Dat zorgt voor een stabiele verbinding en een storingsvrij netwerk in huis. Het is snel, efficiënt en je bereikt vaak grotere snelheden dan via wifi.

Installatie

De installatie van de devolo Magic 2 LAN Triple is een eitje. In de doos zit een duidelijke handleiding die je stap voor stap door de installatie leidt en die je ook laat zien hoe je de maximale prestaties houdt. Steek de stekker bijvoorbeeld niet in een verlengdoos, maar direct in een stopcontact. Ook is het beter om andere apparaten in het stopcontact te steken van de devolo Magic 2 powerlineadapter dan in een eventueel tweede stopcontact in de muuraansluiting. Sluit als eerst het basisstation aan op de router via een LAN-kabel. Wacht tot alle witte lampjes continu branden. Is dat gelukt? Steek dan de tweede adapter in een stopcontact in huis. De twee maken nu vanzelf contact en je bent klaar voor actie! Via de gratis app voor iOS of Android, maar ook via het devolo Dashboard voor je PC kun je nog meer instellingen maken, zoals het in- en uitschakelen van de ledlampen, het instellen van een tijdslot en het optimaal plaatsen van alle adapters voor een goede verbinding.

De productserie devolo Magic

De devolo Magic 2 LAN triple is vooral interessant voor gamingfans, omdat het met drie Gigabit LAN-poorten een allround oplossing is voor elke entertainmenthoek. Hij is verkrijgbaar als losse adapter voor € 79,90 of als starterkit met twee adapters voor € 139,90. En… deze producten zijn helemaal compatible met de Magic 2 productlijn, zoals de WiFi next. Deze bieden naast twee geïntegreerde Gigabit LAN-poorten wifi met multi-user MIMO-technologie voor gelijktijdige streaming naar meerdere apparaten. devolo Magic 2 WiFi next is verkrijgbaar als starterkit met twee adapters voor € 199,90, als multiroom-kit met drie adapters voor € 299,90 of los voor € 129,90. Een stapje lager vind je de Magic 1 WiFi, dat bij uitstek geschikt is voor entertainmentdoeleinden met wifi-snelheden tot 1.200 Mbps. Hij kost los € 99,90, in een starterkit met twee adapters € 149,90 en in een multiroomkit met drie adapters € 239,90. Al deze producten zijn compatibel met elkaar zodat het thuisnetwerk flexibel kan worden uitgebreid. Let wel: de devolo Magic-productreeksen zijn NIET compatible met de oudere Devolo DLAN productreeks!


Ga direct naar devolo Magic 2 LAN Triple op BOL.com.

Recensie over devolo Magic 2 LAN Triple

Wil jij snel en makkelijk een aantal netwerkaansluitingen maken bij bijvoorbeeld je televisie, voor het aansluiten van je smart-tv, gameconsole(s) en andere streaming apparaten? Dan is de devolo Magic 2 LAN Triple een geweldige set. Met een maximale doorvoersnelheid van 2400Mbps zal deze set geen beperking vormen. Bovendien worden vanaf dat moment die veelverbruikers uit je draadloze netwerk gehaald, wat alle prestaties ten goede komt. De set is eenvoudig aan te sluiten en biedt je drie gigabit LAN-aansluitingen waar je maar wilt.

Score: 8


Informatie

devolo Magic 2 LAN Triple
Adviesprijs: 139 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.