logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stap in de wereld met Develab


recensie-develab-schoenen-1

Schoenen kopen is altijd wel een dingetje. Kinderen en ouders willen allebei iets anders. Ouders willen liever degelijk en robuust, met een goede verzorging voor de voeten. Enzo. Schoenen die   langer meegaan dan vier potjes voetbal en geen pijn gaan doen na een dag shoppen. Zodat je daar alvast niet over kunt klagen. Kinderen – en dat weet jij ook – willen cool. Mooie schoenen, die lekker zitten en nergens knellen. Waar je lekker mee kunt rennen en een balletje kunt trappen. Maar wist je wel dat een goede schoen toch stiekem heel belangrijk is? Als je nu zorgt voor degelijke schoenen, voorkom je op latere leeftijd problemen als platvoeten of dat je naar binnen of naar buiten gaat lopen. Ondanks dat de factor ‘cool’ heel belangrijk is, moet je ook letten op de degelijkheid ervan. Jammer genoeg wil dat zeggen dat je een flink aantal coole sneakers gewoon links moet laten liggen. Er zijn echter een paar merken die er wel aandacht aan schenken: speciale kinderschoenenfabrikanten als Develab en Red-Rag weten waar ze het over hebben en maken niet alleen stoere schoenen, maar ook verantwoorde (bah, wat een term, maar het is wel belangrijk!) stappers!

recensie-develab-zijkant-1

Coole Develab schoenen

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze schoenen. Ze zien eruit als een combi tussen sneakers en basketballschoenen, in stoere kleuren en gave details. Je kunt ze dichtveteren voor een mooie pasvorm, maar heb je daar geen zin in, zit er aan de zijkant ook gewoon een rits. Dat is lekker snel aan- en uitdoen. De robuuste zool staat garant voor een flink balletje trappen. De zool heeft bovendien een goed profiel, zodat je overal lekker kunt rennen. Op tegels, maar ook op het gras of zelfs in het zand.

recensie-develab-zool-1

Voor je ouders

Wat je ouders belangrijk zullen vinden: deze coole schoenen zijn niet alleen degelijk, maar hebben ook een stevige hiel en een goede leest, die je voeten goed ondersteunen. Daardoor helpen ze je in de groei van je voeten. En dit seizoen komen de merken met een nieuwe zool, welke de kwaliteit van de schoen nóg beter maakt: ‘De Memory-fit inlegzool’. Deze inlegzool is heel stevig, is vochtabsorberend, dempend en drukverdelend. De memory-fit inlegzool past zich aan, aan de drukverdeling van het lichaam en dus aan de vorm van jouw voet, wat zorgt voor de gewenste steun en demping. De zolen verminderen voetproblemen en de schokabsorberende werking dempt elke stap. Voor jou betekent het dat je lekker kunt rennen en spelen zonder dat je last krijgt van je voeten. Extra leuk: onze kinderschoenen worden op gemaakt in Italië en Portugal. Onze vakmensen werken daar dag na dag met een flinke dosis passie en liefde voor het vak, zodat je extra lang kunt genieten van een paar gave schoenen!

Ga voor Develab schoenen naar de website van Develab of je plaatselijke schoenwinkel!

recensie-develab-binnenkant-1

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.