logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Detective Pikachu Returns


Ik weet zeker dat duizenden mensen ervan dromen om met een Pokémon te kunnen praten. Nadat Nintendo en Game Freak dat concept gebruikten voor het maken van een film én een game onder de naam Detective Pikachu, was het voor velen een verademing… en voor anderen iets wat ze liever overslaan. Toch was het een concept dat meer aandacht verdiende – en zie hier het vervolg: Detective Pikachu Returns! Daarin keren de knorrige, koffieverslindende speurneus Pikachu en zijn partner, Tim Goodman, weer terug om een mysterie op te lossen.

Games koop je online bij:

Het verhaal

Detective Pikachu Returns gaat verder waar de vorige game eindigde. Het neemt je een paar jaar verder mee in de tijd, waarbij junior detective Tim Goodman en detective Pikachu de straten van Ryme City proberen schoon te houden. Zoals bijna iedereen in de stad is Tim gewend Pikachu onderweg tegen te komen, omdat hij op weg is naar zijn favoriete koffietentje of rondhangt in een van de groene openluchtruimtes van Ryme City. Maar terwijl alle anderen de kreten van Pikachu horen als standaard ‘pika pika’s’, kan Tim verstaan wat hij zegt. Dat maakt dit een geweldig mysterieoplossende team: ze kunnen namelijk de informatie van zowel mensen als Pokémon met elkaar combineren!

Merchandise koop je bij:

Grote stad

Het is fantastisch om te zien dat Ryme City een flink oppervlak heeft, met meer dan genoeg plekken om te verkennen en te ontdekken. Het is een levendige stad, waar iedereen graag in zou rondlopen. Overal waar je kijkt, van het plaatselijke café tot de gezellige steegjes van de stad, zijn er mensen en Pokémon die worstelen met het oplossen van problemen. Het is aan jou de taak om hen te helpen antwoorden te vinden door hun persoonlijke privédetective te worden. Let wel: daar komt het detectiveprincipe wel om de hoek kijken. Het is dus veel luisteren en praten, onderzoeken en speuren naar aanwijzingen. Zodra je genoeg bewijsmateriaal hebt verzameld, leidt rechercheur Pikachu Returns je naar je handige Case Notebook, waar jij en Pikachu moeten nadenken over alles wat je hebt gehoord om de waarheid af te leiden van wat er is gebeurd.

Kinderlijk eenvoudig… of toch niet?

Onthoud dat Detective Pikachu Returns voor kinderen is ontworpen. De puzzels en raadsels zijn dan ook vrij eenvoudig, hoewel je soms even achter je oren moet krabben. Toch is het leuk om aanwijzingen te verzamelen en ze te bindelen in je Case Notebook, om zo de mysteries tot een goed einde te brengen. Daarbij kan Pikachu ook samenwerken met andere Pokémon zoals Growlithe en Luxray, die over unieke vaardigheden beschikken. Pluspunten krijgt het spel vanwege de humor en de volwassen, sarcastische grappen die in het spel zitten verwerkt. Niet alleen Pikachu is een cynische partner, ook veel van de Pokémon zorgen regelmatig voor een lach of een gniffel. En hoewel die kleine missies niet belangrijk lijken te zijn, dragen ze toch allemaal bij aan het oplossen van Het Grote Mysterie!


Ga direct naar Detective Pikachu Returns op BOL.com.

Recensie over Detective Pikachu Returns

Je kunt Detective Pikachu Returns niet vergelijken met de grote Pokémon-titels als Scarlet of Violet. Het is een kleine titel, met een beduidend kleiner budget. Dat zie je in de manier waarop de personages bewegen en vooral ook hoe ze er uitzien. De graphics zijn behoorlijk gedateerd en maken duidelijk niet optimaal gebruik van de grafische rekenkracht van het spel. De matige uitvoering van deze game kost Detective Pikachu Returns echt punten, want hoewel we genoten van het mopperige toontje van Pikachu en zijn liefde voor koffie absoluut delen, is het toch ook fijn als je iets leuks hebt om naar te kijken. Nu speelt het eerlijk gezegd alsof je naar een betaversie kijkt!

Score: 7


Info

Detective Pikachu Returns
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: rpg
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.