logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie Destroyer met Nicole Kidman

Destroyer, een film die geregisseerd is door Karyn Kusama, heeft niemand minder dan Nicole Kidman in de hoofdrol. In deze duistere thriller moet een gekwelde politie-agente het opnemen tegen haar eigen verleden, terwijl ze tegelijkertijd op haar daden wordt aangesproken.

Erins verhaal

In het begin van de film zie je Nicole Kidman, in haar rol als Erin, helemaal in puin liggen in haar auto. Haar gezicht is een puinhoop, alsof ze tenauwernood aan iets ergs is ontkomen. De lippen uitgedroogd, haar ogen op standje staren… er zit weinig leven meer in. Haar collega’s kijken dan ook op haar neer, ze weten van haar verslaving. Erg hoog in aanzien staat Erin dan ook niet, zelfs niet wanneer ze hen verteld dat ze weet wie de man vermoord heeft die in een plas bloed drijft.

Verleden en heden

Vanaf dat moment wordt je van het verleden naar het heden geflipperd, waardoor je verschillende zaken meemaakt en langzaam aan elkaar moet proberen te knopen. Rode draad is haar vete met de crimineel Silas, gespeeld door Toby Kebbell. Maar Erin moet ook haar eigen problemen oplossen, aangezien haar drugsprobleem gekopieerd lijkt te worden door haar puberdochter Shelby.


Recensie over Destroyer

Destroyer is een indrukwekkende thriller over een vrouw die wraak wil nemen op ieder die haar ooit iets heeft misdaan. Voor ze daar aan toe is, zal ze echter eerst uit het laatste dal moeten opkruipen… Nicole speelt haar rol vol overgave: ze zet een heel oprechte vrouw neer die probeert van haar problemen af te komen. De manier waarop ze loopt, praat en handelt… erg indrukwekkend!

Score: 8


Ga direct naar Destroyer op BOL.com.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.