logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Destiny The Official Cookbook

Ik ben een fervent speler van Destiny. Ondanks alle games die hier binnenkomen om te testen, kruip ik regelmatig in de huid van mijn held om aliens naar de gallemiezen te knallen. Reikhalzend keek ik dan ook uit naar een exemplaar van Destiny: The Official Cookbook en was erg blij dat ik er eentje kreeg toegestuurd om te reviewen. Leuk detail: het boek is geschreven door Victoria Rosenthal, die op haar eigen website recepten schrijft op basis van allerlei games.

Gamen tijdens het eten

Het leuke van Destiny – The Official Cookbook is wel dat het je meeneemt naar het Destiny universum. De recepten zelf zijn natuurlijk niet heel erg galactisch. Ik bedoel: je moet de ingrediënten wel in je plaatselijke supermarkt kunnen kopen! Desondanks is het hele sfeer en de vormgeving geweldig goed gelukt. Ook de anekdotes en verhalen om de recepten heen zijn geweldig. Een ding is duidelijk: Victoria kent haar games! Ze weet ook hoe je een etentje moet organiseren. In het begin van het boek neemt ze je bij de hand om te laten zien hoe je omgaat met kruiden en hoe je zorgt dat al je gasten een fijne maaltijd hebben. Grappig, maar voor de wat meer ervaren kok overbodige kost. Daarmee laat ze echter wel zien dat dit kookboek ook bijzonder geschikt is voor de wat jongere, minder ervaren kok. Ook de recepten zelf wisselen in moeilijkheidsgraad. Er staan eenvoudige recepten in, maar ook recepten waar je flink voor aan de slag moet.

Thema-eten

Het meest bijzondere is wel dat de recepten zo goed in stijl blijven van Destiny 1 en 2. De verschillende stammen en NPC’s uit het spel staan paraat om ‘hun favoriete recepten en gerechten’ met je te delen. En bij de een is dat heel uitgebreid, bij de ander wat soberder. De recepten maken vaak dankbaar gebruik van leuke woordspelingen, maar ook van elementen die in het spel voorkomen. Denk aan Elotes voor Festival of the Lost en Chocolate Ship Cookies voor The Dawning, Eliksni Birdseed voor EDZ-The Farm. Veel andere recepten hebben een veel algemenere naam, waarin je kunt zien wat je precies voorgeschoteld krijgt. De vormgeving (foto’s in stijl, met erg coole aankleding!) en het verhaal er omheen brengt je echter naar de gamewereld van Destiny – The Official Cookbook.

Ga direct naar Destiny The Official Cookbook op BOL.com.


Recensie over Destiny – The Official Cookbook

Het originele Destiny Kookboek is een geweldig bol vol smakelijke gerechten. De meeste recepten zijn heel toegankelijk om te maken, sommigen vergen wat meer werk. Let wel: het hele boek is in het Engels geschreven. Dat moet je wel goed beheersen, voor er dingen serieus mis gaan. Zoals een goed Amerikaans kookboek betaamd, wordt ook hier vooral gekookt met cups en spoons. Bij de meeste recepten komt geen weegschaal kijken. Dat maakt de recepten een beetje wisselend van smaak en kwaliteit, maar als je gewend bent om op die manier te werken, kan het eigenlijk weer niet mis. Online zijn ook talloze tabellen te vinden die het je laten omrekenen. Een cup boter vind ik nog altijd lastig meten! Ondanks dat: een geweldig kookboek voor game-fanaten met coole recepten voor ieder moment van de dag, van ontbijt tot diner, van drinken tot snacks. Een perfect kookboek voor alle Hunters, Titans en Warlocks!

Score: 8


Informatie

Destiny The Official Cookbook,
Illustrator: nvt
Uitgever: Insight Editions, 208 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9781683838616. Prijs: 33 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.