logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Destiny 2: The Witch Queen


Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: wij zijn fan van Destiny 2. Nee, we steken er geen uren in per dag, maar dat is een kwestie van kiezen en prioriteiten stellen 😉 Toch weet Bungie met hun topgame Destiny 2 telkens weer te verbazen en te verrassen. Iedere uitbreiding voegt een nieuw element en soms zelfs een heel nieuwe dynamiek toe: het spel groeit en leeft! Wij gingen met liefde aan de slag met Destiny 2: The Witch Queen. Dit keer met een nieuwe wereld, de Savathun’s Throne World, maar ook met een te gek nieuw wapen: de Glaive.

Merchandise koop je bij:

In The Witch Queen ontrafelen spelers de waarheid achter Savathûn en komen ze tegenover vijanden te staan die ze nog nooit eerder zijn tegenkomen. Savathûn is een Hive-god en zus van Oryx (de Taken King) en Xivu Arath (de God of War van de Hive). Samen leiden ze een oud buitenaards ras, die jij kent als de Hive. Zij zijn verantwoordelijk voor de val van talloze beschavingen onder het bewind van de Worm Gods.. en nu lijken ze weer een beschaving ten gronde te richten: de mensheid! Spelers gaan een gloednieuwe wereld ontdekken in Savathûn’s Throne World en komen oog in oog te staan met de Lucent Brood – Hive-vijanden die met hetzelfde Light verbonden zijn die Guardians hun krachten geeft.

Bekijk de trailer van Destiny 2: The Witch Queen

Nieuwe skills

Natuurlijk brengt deze uitbreiding een paar te gekke nieuwe features met zich mee. Eén van de meest bijzondere vaardigheden is wel de gave van Deepsight, waarmee je herinneringen naar boven kunt halen die lang zijn vergeten… en zo verborgen platformen en doorgangen zichtbaar maakt. Deze vaardigheid zul je gaandeweg de Witch Queen-campagne inzetten en ontwikkelen. Daarnaast kun je nieuwe wapens ontwikkelen en upgraden, mits je de juiste bestanddelen vind (of beter: verdient) tijdens gevechten en het doorkruisen van de vele dungeons en raids. De eerste nieuwe creatie is meteen een heel bijzondere: de Glaive, een nieuw wapen in het arsenaal van de Guardians waar je veel plezier aan zult beleven!

Ontdek de Glaive in Destiny 2

Glaives zijn first-person melee-wapens die door vijanden snijden en projectielen afvuren. Het wapen is wat traag in het schieten en vooral het herladen, maar biedt meer dan alleen een kanon-kracht: het voorziet je van een bijzonder krachtig schild en is echt krachtig als melee-wapen! Naast de Glaive kun je wapens vinden met de Reepsight Resonance stat. Als je Deepsight Resonance-wapens gebruikt, versterk je de Attunement-stat. Als je het Attunement van een wapen hebt gemaximaliseerd, ontgrendel je mogelijkheden om deze wapens aan te passen.

Games koop je online bij:

Destiny 2 x SteelSeries

Bungie heeft vandaag de launchtrailer van Destiny 2: The Witch Queen vrijgegeven. Spelers gaan vanaf 22 februari op zoek naar de waarheid en komen oog in oog te staan met Savathûn’s Lucent Brood. Ook heeft Bungie een limited edition Destiny x SteelSeries-collectie aangekondigd.

https://www.youtube.com/watch?v=xJRhkz_leSE

Destiny x SteelSeries
Vandaag hebben Bungie en SteelSeries, de wereldwijde leider in gaming en esports-randapparatuur, een samenwerking aangekondigd waarin ze een nieuwe collectie limited edition gaming gear creëren. De gelimiteerde collectie omvat:

  • Arctis 1 | Destiny Edition – Deze headset heeft kenmerkend geluid dankzij de Arctis-drivers en een afneembare ClearCast-microfoon voor natuurlijk klinkende helderheid en ruisonderdrukking. Deze stijlvolle headset wordt geleverd met een exclusieve Viral Celebration Exotic-emote, speciaal ontworpen voor de Destiny x SteelSeries-samenwerking.
  • Rival 5 | Destiny Edition – De Rival 5 Destiny Edition Gaming Mouse heeft negen programmeerbare knoppen aan de zijkant, waarbij elke knop volledig aanpasbaar is. Ook heeft de muis een zijpaneel met vijf knoppen voor snelle en efficiënte in-game-acties. De muis bevat ook de exclusieve Viral Celebration Exotic-emote.
  • QcK Prism XL Mousepad | Destiny Edition – De QcK Prism XL is het toppunt van prestaties, innovatie en stijl. Dankzij een duurzaam microgeweven doek is deze muismat geoptimaliseerd voor lage en hoge DPI-trackingbewegingen. Het speeloppervlak van 900mm x 300mm x 4mm biedt spelers maximale controle. De muismat bevat het exclusieve Existential Unfoldment Legendary-embleem, speciaal ontworpen voor de Destiny x SteelSeries samenwerking.
  • Arctis Pro Speaker Plates | Destiny 2: The Witch Queen Edition – Gamers kunnen hun bekroonde Arctis Pro-headsets personaliseren met de limited edition speaker plates. Compatibel met Arctis Pro, Arctis Pro + GameDAC, en Arctis Pro Wireless.

Daarnaast hebben de geluidsontwerpers van Destiny een aangepaste SteelSeries Sonar-equalizerpreset gemaakt. Hiermee kunnen spelers hun in-game-geluid naar een andere dimensie tillen. Sonar is een gloednieuwe audiosoftware die deze zomer wordt gelanceerd en krachtige geluidsaanpassingen voor pc’s biedt. Ook maakt het ChatMix, 7.1 en virtueel surroundsound mogelijk. Destiny-fans kunnen vanaf vandaag de early access-versie van Sonar uitproberen.

De Destiny x SteelSeries-collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar via SteelSeries.com en BungieStore.com.

Merchandise koop je bij:


Recensie over Destiny 2: The Witch Queen

CooleSuggesties topper

The Witch Queen is een geweldige uitbreiding voor het Destiny 2-universum. Het biedt tal van coole mogelijkheden om je game-ervaring uit te breiden. Nadruk hierbij licht op het upgraden van je wapens, dankzij de atunement en de mogelijkheden om bijvoorbeeld wapens te maken of aan te passen bij de Relic. Voor je deze mogelijkheden volledig hebt ontgrendeld zul je overigens wel even bezig zijn. Pak je wapens er dus maar bij en ga aan de slag!

Score: 9


Info

Destiny 2: The Witch Queen
Uitgever: Bungie
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: fps
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.