logo-liggend-wit-donkerblauw

Uitbreiding voor Destiny 2: The Final Shape

Bungie onthulde tijdens de jaarlijkse Destiny 2 Showcase meer details over Destiny 2: The Final Shape. De nieuwe uitbreiding lanceert op 27 februari 2024. Tijdens het evenement onthulde de studio nieuwe gameplay en verhaalelementen van het laatste deel in Destiny 2’s Light en Darkness-saga. Bungie kondigde ook Episodes aan, een nieuwe benadering van seizoensgebonden content. Hierin wordt het vervolg van The Final Shape beschreven en het toneel gezet voor meer verhalen en content in Destiny 2. De eerste Episode genaamd ‘Echoes’ start kort na de lancering van Destiny 2: The Final Shape in maart 2024.

Season of the Witch

Daarnaast heeft de studio Season of the Witch uit de doeken gedaan: het nieuwe seizoen dat gisteren wereldwijd werd gelanceerd in Destiny 2. In Season of the Witch werken spelers samen met hun bondgenoot Eris Morn om met behulp van arcane Hive-magie het spoor te volgen dat The Witness heeft achtergelaten toen hij de Traveler binnenging. 

Destiny 2: The Final Shape

In Destiny 2: The Final Shape nemen spelers het op tegen hun ultieme tegenstander genaamd The Witness. Dit doen ze samen met hun iconische Vanguard-bondgenoten: Ikora Rey, Commander Zavala en de mysterieus teruggekeerde Cayde-6. Spelers beginnen aan een gevaarlijke reis vol herinneringen en ontdekkingen naar het hart van de Traveler, waar ze proberen de oorlog van Light en Darkness te beëindigen. Het verhaal van deze confrontatie wordt zowel verteld gedurende de campagne van The Final Shape als in de nieuwe raid die in maart 2024 wordt gelanceerd. 

Bij de lancering van de raid vindt een nieuwe World First Race plaats. Deze begint op de dag dat de raid uitkomt. Hierin strijden teams over de hele wereld om de eerste te zijn die de nieuwe raid volledig weten te voltooien.

Mysterieuze nieuwe bestemming

Tijdens de campagne van The Final Shape verkennen spelers een mysterieuze nieuwe bestemming genaamd The Pale Heart, gelegen binnenin de Traveler. Deze bestemming is gevormd door The Witness, maar ook beïnvloed door de geschiedenis en reis van spelers zelf. Daardoor bevat deze bestemming nostalgische verwijzingen uit de geschiedenis van de Light en Darkness-saga, inclusief een versie van de oorspronkelijke Tower uit Destiny. The Pale Heart is de eerste lineaire bestemming in de geschiedenis van Destiny en evolueert geleidelijk mee.

Samenwerken

De uitbreiding biedt spelers ook nieuwe offensieve mogelijkheden in de vorm van drie nieuwe Super Abilities en Aspects (Void voor Titans, Solar voor Warlocks, en Arc voor Hunters). Deze zijn ontwikkeld met het doel om samen te werken. Ook zijn er nieuwe aanvullingen op het arsenaal van Destiny, waaronder een nieuwe wapen-subfamilie met de Rocket Pistol Sidearm en een nieuwe Support Frame Auto Rifle. Met deze nieuwe Support Frame Auto Rifle kunnen spelers vijanden beschadigen en tegelijkertijd bondgenoten genezen. Daarnaast keren klassieke wapens uit het origineel terug en wordt er onder andere een nieuwe Exotic Fusion Rifle toegevoegd. Spelers kunnen deze hulpmiddelen gebruiken in hun strijd tegen een nieuw vijandtype genaamd de Subjugators. Subjugator gebruiken Stasis- en Strand-krachten en voegen een element van controle toe aan het slagveld.

Nieuwe functies

Destiny 2-ontwikkelaars gaven ook details over nieuwe functies die het komende jaar naar de game komen, waaronder een vernieuwd Power-systeem dat het makkelijker maakt voor spelers van verschillende Power-niveaus om samen aan activiteiten deel te nemen. In november 2023 komt de Fireteam Finder-functie. Deze is ontworpen om spelers te helpen andere mensen te vinden om mee te spelen. Tot slot volgen er ook nog enkele PvP-updates, zoals een nieuwe map in Vex-thema genaamd Multiplex, een nieuwe op Relic-gebaseerde gamemodus en de nieuwe Checkmate-modifier.

Merchandise koop je bij:

Stemmencast

Er werd vóór de opening van de Showcase een moment van stilte in acht genomen voor Lance Reddick, die in maart is overleden. Reddicks waardige vertolking als de Engelstalige stemacteur van Zavala maakte een inspirerend en geliefd personage in het Destiny-universum. Eerder deze maand kondigde Bungie aan dat film- en tv-acteur Keith David de rol van Zavala gaat overnemen, waardoor het verhaal van het personage wordt voortgezet in The Final Shape. Daarnaast kondigde film- en tv-acteur Nathan Fillion in mei van dit jaar zijn terugkeer naar de Destiny-franchise aan als de stem van Cayde-6.

Supers en Aspects

Destiny 2’s aankomende uitbreiding genaamd The Final Shape bevat drie nieuwe Supers en Aspects. Deze kunnen spelers gebruiken in hun strijd tegen The Witness. In de onlangs vrijgegeven playtestbeelden is te zien hoe de nieuwe Supers spelen in zowel PvE als PvP.

Spelers ontgrendelen de nieuwe Supers en Aspects tijdens de campagne van The Final Shape. Het geeft ze meer opties voor buildcrafting en bevordert de samenwerking in de finale van de Light en Darkness-saga. Dit zijn de drie nieuwe supers:

Titan (Void): Twilight Arsenal

  • Spelers kunnen drie Void-bijlen gooien die vijanden naar zich toetrekken en laten exploderen. Deze Super brengt zware schade toe en verzwakt vijanden die nog in leven zijn.
  • Zowel de speler zelf als het fireteam kan de gegooide bijlen oppakken en gebruiken als wapens.

Hunter (Arc): Storm’s Edge

  • Middels het gooien van een Arc dagger teleporteert de speler zichzelf naar voren. Direct daarna wordt er een dodelijke aanval in de vorm van een wervelwind uitgevoerd welke grote schade aan vijanden toebrengt. 
  • De Hunter kan dit per Super drie keer doen, waardoor het voor de speler mogelijk is om grote afstanden af te leggen en veel schade aan de vijand toe te brengen.

Warlock (Solar): Song of Flame

  • Warlocks worden radiant, overchargen hun meleevaardigheid en hun granaat wordt een Spirit of Flame dat vijanden in de buurt opzoekt en vervolgens explodeert.
  • Bondgenoten krijgen een verhoogde vaardigheidsregeneratie en meer weerstand tegen schade. Daarnaast wordt scorch toegepast op hun Solar- en Kinetische wapens.

De drie nieuwe Aspects zien er als volgt uit:

Titan (Void): Unbreakable

  • De speler kan zijn granaat gebruiken om een schild te maken dat inkomende schade blokkeert en aanvallen absorbeert. Deze kunnen vervolgens worden losgelaten om enorme schade toe te brengen.

Hunter (Arc): Ascension

  • Terwijl een Hunter in de lucht is, kunnen ze hun klassevaardigheid consumeren en zichzelf omhoog stuwen om vijanden in de buurt schade toe te brengen. Ook worden vijanden direct van jolt voorzien. Daarnaast versterken ze hun fireteam.

Warlock (Solar): Hellion

  • Warlocks kunnen hun klassevaardigheid activeren om een Solar Soul op te roepen die vlammende mortieren afvuurt en vijanden op grote afstand in vuur en vlam zet.

Episodes

Bungie vertelde als onderdeel van de Showcase ook over het nieuwe Episodes-contentformaat voor Destiny 2. Deze gaat in maart 2024 van start, kort na de lancering van The Final Shape. Episodes vervangen het huidige seizoensgebonden model en vormen een geheel nieuwe benadering van storytelling en content. Er komen drie afzonderlijke Episodes in 2024 – respectievelijk getiteld Echoes, Revenant en Heresy – waarbij de eerste Episode in maart wordt gelanceerd. Elke Episode heeft een op zichzelf staand verhaal dat wordt verteld in drie Acts. Hierin verkennen spelers de nasleep en gevolgen van de gebeurtenissen tijdens de afsluiting van de Light en Darkness-saga. Daarnaast worden er vaker dan in eerdere Destiny 2-seizoenen meer content en beloningen geïntroduceerd.

Destiny 2: The Final Shape pre-orders

Destiny 2: The Final Shape is het slot van de Light en Darkness-saga en lanceert op 27 februari 2024. Pre-orders voor Destiny 2: The Final Shape zijn nu beschikbaar. Spelers die de Annual Pass-editie pre-orderen, ontvangen direct de Tessellation Exotic Fusion Rifle, een Exotic Emote, een Exotic Ghost en het embleem van de nieuwe uitbreiding.

Destiny 2: The Final Shape is verkrijgbaar in drie verschillende edities. Deze zijn vanaf nu allemaal te pre-orderen. Lees het volledige Engelse bericht in de bijlagen voor meer informatie over de verschillende edities.

Destiny 2: The Final Shape lanceert op 27 februari 2024.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.