logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Destiny 2: Shadowkeep


Hoewel Destiny 2 in beginsel niet heel enthousiast ontvangen werd door de pers, ben ik altijd een fan geweest van de shooter. Het is echt mijn cup of tea, hoewel ook ik toegeef dat er een aantal zaken wat minder interessant en uitdagend waren. Gelukkig blijft de game zich steeds verder ontwikkelen en groeien, waarbij duidelijk merkbaar goed geluisterd wordt naar de gamers zelf. Onlangs lanceerde Destiny 2 de laatste update: Shadowkeep en pakten wij onze wapens met liefde op om deze nieuwe release eens uit te proberen.

Shadowkeep vs Forsaken

Eerlijk is eerlijk: Destiny 2: Shadowkeep is kleiner dan Forsaken, maar maakt minstens zo’n grote impact. Waar Forsaken juist een manier was om een aantal zaken recht te trekken waar de gebruikers niet tevreden over waren of die simpelweg niet goed functioneerden, voegt Shadowkeep doelbewust dingen toe omdat het kan. Het introduceert verschillende opwindende systemen, gebieden en activiteiten die Destiny 2 alleen maar beter maken. Dat valt al op wanneer je de intro van Shadowkeep ziet. Die is zó gaaf! Je wordt midden in de strijd geworpen om de maan te bevrijden van de Hive. Met talloze andere soldaten duik je in de strijd. Op een gegeven moment wordt de chaos van het slagveld tot zwijgen gebracht en word je in een donkere grot gegooid. Daar sluimeren vragen door je hoofd en kom je vijanden uit het verleden tegen, van Dominus Ghaul van Destiny 2’s Red War tot Crota van Destiny 1. De vraag is: waarom? En hoe kom je er weer vanaf?

Doelgericht

Tijdens het spelen zul je merken dat je meer hebt dan enkel het verhaal, dat bijzonder goed in elkaar steekt. Het vult alle gaten op die zijn geschoten na de eerdere games en uitbreidingen, het koppelt alle games en uitbreidingen geweldig goed aan elkaar. Maar er is meer dan dat. Tijdens het gamen kun je tal van activiteiten en doelen aannemen om nieuwe goodies te verwerven, je karakter uit te breiden en steeds verder te personaliseren. Je kunt Essence-missies kopen en voltooien bij de Lectern om specifieke uitrustingen van de Moon loot pool te krijgen, inclusief een volledige – en extreem coole – pantserset en meerdere wapens. Je moet korte, missieachtige Nightmare Hunts voltooien om wat Essences te ontgrendelen, maar als je ze eenmaal hebt, kun je ze zoveel herhalen als je wilt. Zo kun je kiezen uit tal van quests en een aantal verschillende spelmodi, die stuk voor stuk te bereiken zijn vanuit je Map.

Tuinieren

De inval in de Garden of Salvation is fantastisch. Het wordt geleverd met verbluffende wapens en bepantsering, de bazen zijn inventief en voelen zich anders dan eerdere invallen, en het heeft een aantal van de beste vergezichten en muziek om ooit een videogame te vergezellen. Invallen zoals King’s Fall en Vault of Glass hebben een diepe indruk gemaakt, maar Garden of Salvation doet het beter door een doorgaande lijn voor ontmoetingen in te zetten. Het brengt handig mechanica door meerdere ontmoetingen en test je vervolgens op alles wat je tijdens de laatste baas hebt geleerd. Dit zorgt voor een meer samenhangende ervaring – en flink uitdagende eindbazen.

Artefacten

Artefacten zijn een van de verschillende manieren waarop Destiny 2 stilletjes is verschoven naar de Battle Pass-modellen die worden gezien in games zoals Fortnite en Apex Legends. Het is duidelijk dat Bungie seizoenen van duurzame inhoud wil leveren in plaats van grote uitbreidingen gevolgd door enorme droogte, wat op zich goed aanvoelt. Naast de updates van Shadowkeep, doet het dit door middel van een letterlijke seizoenspas die activiteiten ontgrendelt en extra buit biedt als spelers het hele seizoen door stijgen (de seizoenspas voor het seizoen van de undying is inbegrepen bij Shadowkeep). Artefacten volgen een vergelijkbare aanpak. Ze stijgen naarmate je XP verdient, en bieden kleine maar significante Power-bonussen en speciale armor-mods die alleen dat seizoen beschikbaar zijn.


Recensie over DESTINY 2 SHADOWKEEP

Destiny 2: Shadowkeep is niet helemaal op het niveau van The Taken King of Forsaken, maar voelt als een grote stap voorwaarts voor Destiny 2. Het is een veelbelovend startpunt voor het derde jaar van de game en voor post-Activision Bungie. Ik heb enorm genoten van de uren die ik erin heb gestoken. Als je Destiny 2 leuk vindt, zul je Shadowkeep geweldig vinden.

Score: 8


Info

Destiny 2: Shadowkeep, Bungie
PS4, xbox one, pc, fps.
Prijs: 34.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.