logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Destiny 2: Beyond Light

Destiny 2 staat inmiddels bekend om zijn uitbreidingen. Met die extra toevoegingen weet de game oude spelers een nieuwe impuls te geven om te blijven spelen, het speldynamiek wat aan te passen en nieuwe spelers over te halen om toch te gaan spelen. Inmiddels is de basisgame Free to Play en kun je dus naar hartelust oordelen of jij de strijd aan wil gaan met alle alien rassen die het universum voor zich zullen winnen. Met Destiny 2: Beyond Light is er echter wel een fikse uitbreiding, waarbij je een paar nieuwe gave features ter beschikking krijgt. Daarmee is het misschien wel de grootste aanpassing in de geschiedenis van deze game!

Verhaal na Shadowkeep

Belangrijk om te weten is dat alle uitbreidingen op elkaar volgen. Beyond Light gaat dus verder waar Shadowkeep eerder is opgehouden. Probeer het allemaal bij te houden, mensen! Hoewel ook ik moet toegeven dat ik zelfs oudere verhaallijnen nog niet volledig heb afgerond (en dus ook niet alle beloningen heb geïnd). Beyond Light trekt ons naar de maan van Jupiter, Europa, op zoek naar antwoorden over ‘De Duisternis’. Het verhaal begint met een SOS van onze oude Fallen-kameraad Variks, waarbij we te horen krijgen over Eramis, die een Fallen-opstand op Europa heeft opgezet door een duistere kracht genaamd Stasis te wekken en te delen. The Exo Stranger, een iconisch en lang vergeten personage uit de originele Destiny 1-campagne, verschijnt al snel met waarschuwingen en advies.

Wisseling van de wacht

Deze nieuwe verhaallijn schept ook verwarring onder alle inwoners van het Destiny-rijk. Als je kijkt naar de verhaallijnen, zijn er overlopers aan alle kampen. De Fallen volgen Eramis blindelings en smachten naar macht en invloed. Anderen lopen echter over naar de Guardians en proberen een verzet op de richten om die groeiende grootheid een kopje kleiner te maken. Ook aan de kant van de Guardians merk je een splitsing in schepsels die toch wel willen overhellen naar de duistere zijde… dat maakt het hele spel een stuk realistischer en diepgaander. Want, beste mensen, wat is goed en wat is slecht? Wie zijn de echte ‘bad guys’?

Pittige uitbreiding

Het viel me eerlijk gezegd een tikje tegen dat de Beyond Light-campagne een stuk pittiger is dan al zijn voorgangers. Zo worden al je gead en je personage bij het installeren van Beyong Light meteen opgewaardeerd naar 1050. Ah, fijn, zul je denken… maar de adviespower voor de eerste campagne is al 1070… en die zul je nodig hebben! Daarbij heeft Bungie ook het hele systeem van upgrades van je gear op de schop genomen. Zelfs je kubusachtige compagnons kun je nu naar wens zelf aanpassen en upgraden, al hun oude krachten en voordelen zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Dat maakt het spel wel een stuk eerlijker. Bovendien kun je nu zelf bepalen welke voordelen je aan wapens op pantsers toekent, wat het spelen zelf ook een stukje fijner maakt.

Stasis

De grootste verandering om te bestrijden is natuurlijk Stasis, de eerste Darkness-subklasse in Destiny. Hiermee kun je vijanden vertragen, bevriezen en verpletteren met ijs, wat duidelijke voordelen heeft tijdens een gevecht. Je kunt je vijanden vertragen of uit het niets een dekking creëren, zelfs de meest kale locaties verdedigbaar maken en elke muur gebruiken om vanaf te snipen. Het maakt je een echte ijsmagiër! En met die nieuwe kracht komen ook nieuwe mogelijkheden. Zo kun je bevroren vijanden vernietigen met een granaatwerper, spelen melee-aanvallen een grotere rol en krijg je nieuwe mogelijkheden in je power-evolutie. Jammer genoeg moet je de subklasse langzaam opbouwen en ontwikkelen, net als je met de andere subklasses hebt gedaan. En dan merk je ook hoe lang het duurt om te wachten en alles bij elkaar te sprokkelen!

Ga direct naar Destiny 2: Beyond Light op BOL.com.


Recensie over Destiny 2: Beyond Light

CooleSuggesties topper

Beyond Light voelt aan als een nieuwe game. De toevoeging van Stasis krijgt de meeste aandacht, maar er is veel meer veranderd dan dat. Veel functies en features zijn verdwenen, maar vooral in het karakterbeheer zijn nieuwe opties toegevoegd. Je kunt meer aanpassen en upgraden, wapens krijgen nieuwe uitbreidingsmogelijkheden en er is een nieuw beloningssysteem opgezet waar je makkelijk mee uit de voeten kunt. Momenteel is nog niet alles beschikbaar als het gaat om de uitbreidingen van Stasis, maar het ziet er allemaal al veelbelovend uit.

Score: 9


Info

Destiny: Beyond Light, Bungie
XBOX One, PS4, PC, XBOX X en S, PS5, fps.
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER