Design waterkan met een bijzonder verhaal: de Well Jug

Water is voor ieder mens van levensbelang, maar daarnaast ook de beste en gezondste dorstlesser die er bestaat. Om nog meer van water te genieten, introduceert het Nederlandse bedrijf Well Water de Well Jug: een in het oog springend stukje Dutch Design met een bijzonder verhaal. De waterkan werd ontwikkeld vanuit de passie voor water en de betrokkenheid bij het milieu en is daarom helemaal gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van de kannen naar mensen elders op de wereld voor wie schoon drinkwater niet van vanzelfsprekend is. Een Well Jug is niet alleen goed voor mens en milieu maar steelt als eyecatcher ook de show op iedere keuken- of vergadertafel.

Dutch Design ten top
De Well Jug staat geheel in lijn met de filosofie van Well Water; groen van ontwerp tot productie. De Well Jug bestaat uit een kan die gemaakt is van composteerbaar PLA, een honderd procent natuurlijk materiaal dat uit maïs wordt vervaardigd. Naast de duurzame functie is dit materiaal heel licht en onbreekbaar. Hierdoor is de Well Jug veilig en kindvriendelijk en kan hij goed meegenomen worden buiten de keuken. Het handvat is gemaakt van stevig bamboe en is afneembaar. Handig op reis én in de afwas. Wanneer de kan door veelvuldig gebruik versleten is, kan het handvat gemakkelijk op een nieuw exemplaar worden bevestigd. De Well Jug is op zijn mooist met water als inhoud maar natuurlijk kunnen er ook andere gekoelde dranken uit worden geschonken.

Fairlicious water
Well Water biedt sinds 2003 gebotteld water met een sociaal concept. Onder het motto ‘watervoorwater’ wordt het bronwater verkocht, om schoon water terug te geven aan de wereld. Dit concept wordt ook bij de Well Jug toegepast. Door de aanschaf van een waterkan worden mensen in de armste gebieden van Afrika en Azië voorzien van duizend liter schoon drinkwater. De waterkan is voor zowel ondernemers in de horeca, bedrijfskantines en bedrijfscatering als voor de consument beschikbaar. Zo kan de in het oog springende waterkan op het werk, in restaurants en thuis gebruikt worden.

Well Jug
Materiaal: 60% maïs (kan) 40% bamboe (handvat) 100% composteerbaar
Prijs: Geadviseerde verkoopprijzen: €14,95
Website: www.wellwater.nl

Je koopt hem via de website www.welljug.com en Kookwinkel Kookpunt https://www.kookpunt.nl/.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.