logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Denver Electronics brengt met Frameo de digitale fotolijst naar de 21e eeuw.


Ik houd ervan om te fotograferen. Thuis pak ik meestal een camera voor het maken van foto’s (die dan automatisch met een Eyefi-geheugenkaartje naar mijn telefoon worden gestuurd), maar natuurlijk moet je de camera in je telefoon ook niet vergeten. Weet je waar ik dan weer minder van gecharmeerd ben? Het feit dat je eigenlijk niks meer doet met de foto’s! Ik heb tienduizenden foto’s op de computer staan (waarschijnlijk honderden duizenden, om eerlijk te zijn) die gewoon digitaal staan te verstoffen. Dat is toch zonde! Natuurlijk drukken we regelmatig foto’s af om in te lijsten, maar niet alle foto’s krijgen die eer. Een digitale fotolijst speelde al langer door mijn gedachten, maar zeg nu eerlijk: hoe vaak zou jij nieuwe foto’s plaatsen op zo’n lijstje? Denver komt met een briljante oplossing, in samenwerking met Frameo.

Sociale hub

Dit bijzondere lijstje beschikt namelijk over een wifi verbinding! Zodra je het lijstje aansluit wordt je stap voor stap door een installatieproces geleid waarmee het lijstje verbinding maakt met jouw draadloze netwerk. Op je smartphone of tablet kun je vervolgens een app installeren. Middels die Frameo app kun je foto’s doorsturen naar je fotolijstje, eventueel voorzien van een bijschrift. Het lijstje kan dus gewoon blijven staan waar hij staat, aangesloten op het stroomnetwerk. Dat maakt het wisselen van de foto’s een stuk eenvoudiger en leuker. Weet je wat trouwens helemaal gaaf is? Je kunt in feite overal ter wereld foto’s naar het lijstje sturen, zolang je maar een internetverbinding hebt op je smartphone of tablet.

Foto’s van anderen

Maar dat is nog niet alles! Ieder fotolijstje heeft een speciale toegangscode. Die is hartstikke geheim en kun je alleen achterhalen als je het lijstje in handen hebt. Maar die code kun je wel delen met anderen. Je zou vrienden of familie bijvoorbeeld de code van jouw Denver electronics Frameo lijstje kunnen geven, zodat zij foto’s kunnen uploaden naar jouw lijstje. Of denk bijvoorbeeld aan een digitaal lijstje dat je bij opa of oma neerzet, waarbij je foto’s van de kleinkinderen kunt uploaden als ze toevallig iets leuks hebben beleefd. De foto’s die verzonden worden komen enkel op de fotolijst terecht, en zullen niet worden opgeslagen in de cloud. Gebeurt er iets met de lijst, dan zijn de foto’s dus weg. Gelukkig kun je het lijstje wel voorzien vane en micro-SD kaart, waarop je een backup kunt wegschrijven van de foto’s.


Recensie over Denver Frameo

Dit fotolijstje is echt wel een gave toevoeging aan je interieur. Het is ontzettend praktisch dat je vanuit je smartphone of tablet foto’s kunt plaatsen op het digitale fotolijstje. Dat is ook inhoudt dat je vanuit iedere uithoek van de wereld foto’s naar het thuisfront kunnen sturen is alleen maar gaver. Daarnaast is de sociale functie goed bedacht. Het is leuk om foto’s te kunnen delen met vrienden of familie. De ontvanger kan natuurlijk zelf bepalen of deze de foto wil laten rouleren of niet. Ik zie hierbij vooral toepassingen in bijvoorbeeld studentenhuizen of bij grootouders. Ik vind het lijstje horizontaal of verticaal neerzetten op een kleine kunststof standaard. Er zitten ook twee ophang haakjes aan de achterkant verwerkt, maar dat lijkt me niet zo praktisch gezien het feit dat er een stroomkabel uitsteekt. De intensiteit van het beeldscherm kan worden ingesteld. Persoonlijk vind ik de laagste lichtintensiteit het mooist kijken, maar dat is een kwestie van smaak. Jammer is wel dat het beeldscherm een beetje groenige tint heeft. We werken je foto’s vooraf, dan kun je dit compenseren.

Score: 8


Informatie

Frameo, Denver
Meer weten?
Prijs: 49 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.