logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Denksport Magazine 90 jaar jubileum

Al 90 jaar lang brengt Denksport voor duizenden mensen in Nederland en België een unieke vorm van ontspanning. Door te denken en te puzzelen! Dat is ook helemaal niet zo vreemd, want puzzels blijven amuseren en fascineren. Het is een geweldige mix van vermaak en educatie, want wat of hoe je ook puzzelt, je traint onbewust je bovenkamer door op een andere manier te denken, logisch te redeneren of je kennis op de proef te stellen.

Lange geschiedenis

Op 3 oktober 1930 maakte men voor het eerst kennis met Denksport, een puzzelblad waarin vanaf dat moment o.a. kruiswoordraadsels, rebussen, getallenraadsels en een schaakrubriek te vinden waren. Ter ere van het 90-jarige jubileum lanceert Denksport een geheel nieuw puzzeltijdschrift, Denksport Magazine. In dat magazine vind je een gevarieerd aanbod van lichte puzzelsnacks tot diepe doordenkers. Daarmee is het een geweldig tijdschrift voor jong tot oud. Een echte familiebezigheid dus, vol humor, creatieve doe-puzzels, raadsels en uitdagingen. Ga er eens rustig voor zitten in je luie stoel of schuif met z’n allen aan tafel voor het oplossen van de mega-puzzelposter, die in het midden van het magazine te vinden is. Denksport Magazine bevat bekende toppers zoals de sudoku, de zweedse puzzel en het kruiswoordraadsel, maar ook nieuwe en spannende who dunnits, hoofdbrekende raadsels en het nieuw ontwikkelde zweeds doolhof’.


Recensie over Denksport Magazine

De nieuwe weg van Denksport bestaat uit een magazine, dat twee keer per jaar gaat verschijnen. Het leuke aan het magazine is, dat het puzzels bevat voor de hele familie. Jong en oud, voor ieder wat wils. Dat is ook de valkuil… heb je geen jonge kinderen meer in huis, dan zullen enkele puzzels aan je voorbij gaan. Gelukkig is het gros van de puzzels leuk om te maken, ook voor volwassenen, en is de afwisseling in het type puzzel verfrissend. Het magazine is gedrukt op een wat dunner krantenpapier, waardoor fineliners snel doordrukken. Geweldige kwinkslag is de terugblik naar de eerste uitgave: veel stijlelementen zijn terug te voeren naar die eerste uitgave, zoals oude covers en bijzondere puzzeldiagrammen.

Score: 8


Informatie

Denksport magazine,
Illustrator:
Uitgever: Denksport, 128 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 8710835833187. Prijs: 6,95 euro.

Je vind dit magazine in de winkel, maar je kunt hem ook bestellen in de webshop.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.