logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Demonen, Marite De Sterck

Marite De Sterck heeft al een goede naam gemaakt met een aantal boeken, waarin ze duikt op de volksverhalen en folklore van over de hele wereld, gekoppeld aan een bepaald thema. Zo heeft ze al vier verhalenbundels geschreven: Bloei, Beest in bed, Vuil vel en Wreed schoon. Demonen is het vijfde boek, waarin Marite dieper ingaat op de monsterlijke kant van volksverhalen.

Alle soorten monsters

In het boek Demonen komen verschillende soorten monsters voor, van demonen tot ghouls, van kannibalen tot duivels, van weervolven en vampiers tot boze geesten en djinns. Iedere demonensoort komt voor van over de hele wereld – je zou bijna denken dat er een kern van waarheid in zit. Bovendien hebben de verhalen vaak een waarschuwend of opvoedkundig randje, dat niet te versmaden valt. Pure angst blijkt een internationale opvoeder!

Bonte verzameling

Dankzij de variatie in demonen en de wereldreis die je met de verhalen maakt, is het een bonte verzameling aan avonturen en spannende wendingen geworden. Er staan heel wat volksverhalen in het boek gebundeld, maar juist ook omdat ze per demonensoort zijn gesorteerd, zijn het ook vergelijkbare verhalen – dat maakt het een tikje repetitief en wat kortaf. De verhalen zijn kort en bondig geschreven. Dat maakt ze niet altijd even krachtig en logisch opgebouwd. Er worden zo nu en dan binnenwegen genomen, plotten komen ineens om de hoek zetten en verhaallijnen snel neergezet.

Ga direct naar Demonen op BOL.com.


Recensie over Demonen

Demonen is een feest voor iedereen die van griezelen en gruwelen houdt. Dankzij de bonte verzameling aan monsters zul je vast een paar nieuwe modellen leren kennen. Verhaaltechnisch wankelen ze regelmatig, maar dat is misschien ook inherent aan het feit dat het zowel korte verhalen zijn, als het feit dat het oude verhalen zijn. De manier van een verhaal neerzetten verandert natuurlijk ook door de eeuwen heen.

Score: 7


Informatie

Demonen,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij Polis, 319 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789463105149. Prijs: 24.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.