logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak kennis met de nieuwe Alienware Aurora R16 desktop


Alienware introduceert de nieuwe versie van zijn Aurora-desktop. De vernieuwde Alienware Aurora R16 heeft het succesmodel van de Aurora R15 als basis en is nu nog beter gemaakt. Het heeft akoestische en thermische verbeteringen en een nieuw ruimtebesparend ontwerp, inclusief alle topprestaties die gamers van Alienware verwachten.

De Aurora R16 biedt ruimte en lucht

 • Geoptimaliseerde luchtstroom: Gemiddeld 20% stiller systeem, tot 10% lagere CPU- en 6% lagere GPU-temperaturen.
 • Ruimtebesparing: Tot 40% minder totaalvolume dan de R15, terwijl het interne volume onveranderd blijft op 25,2 liter.
 • Veelzijdige esthetiek: Universeel ontwerp dat past in verschillende omgevingen.

Al deze voordelen zijn te danken aan het gestroomlijnde Legend 3-ontwerp, dat met de Aurora R16 voor het eerst in desktopvorm verschijnt.

Een minimalistischer, efficiënter ontwerp

Met de Aurora R16 willen de ontwerpers en ingenieurs twee hoofddoelen bereiken:

 • Luchtstroomefficiënties creëren voor een stiller en koeler systeem zonder in te leveren op prestaties.
 • Doorgaan met het verkennen van het Future Minimal-ethos van Legend, met een ontwerp dat gestroomlijnd en geoptimaliseerd is.

Het eerste wat opvalt aan de Aurora R16 is de ovale verlichtingslus – ook wel ‘Stadium Loop’ genoemd – aan de linkerkant van het chassis, die de omtrek van de primaire ventilatieopening volgt. Door de Stadium Loop en de optie van een doorzichtig zijpaneel trekt de zijkant van de Aurora alle aandacht. Dit perspectief heeft bijgedragen aan de eenvoud van de rest van het ontwerp, het verkleinen van het totale volume en het vergroten van de luchtstroom ten opzichte van de vorige generatie, wat een efficiëntere luchtstroom creëert. Deze verbetering, aangevuld met grotere ventilatieopeningen aan de zijkant en bovenkant plus updates aan het interne kabelbeheer, heeft gezorgd voor de luchtstroomefficiëntie voor een stillere en koelere desktop.

Stadium Loop

De nieuwe Stadium Loop aan de voorkant biedt een grotere luchtinlaat in vergelijking met de vorige generatie voor een efficiënte luchtstroom. Verder is er een enorme, zichtbare en eenvoudig aanpasbare AlienFX verlichtingszone in verwerkt.

Krachtigste desktop

Dankzij de luchtstroomefficiënties overtreft de Aurora R16 de prestaties van zijn voorganger met gelijkwaardige configuraties, terwijl het ontwerp aanzienlijk kleiner is. Bovendien zullen de configuratieopties een breder scala aan gamers aanspreken, waardoor de R16 niet alleen een overtuigende upgrade is, maar voor velen ook een eerste kennismaking met de Aurora-ervaring.

Specificaties Dell Alienware Aurora R16

 • NVIDIA GeForce RTX 40-serie GPU’s
 • 12e en 13e generatie Intel Core desktop-processors
 • Wi-Fi 6 (of 6E [3]) en 2,5 Gbps Ethernet voor zowel bekabelde als draadloze verbindingen
 • Tot 64 GB 5200 MT/s DDR5-geheugen of 32 GB 5600 MT/s DDR5-geheugen
 • Tot 8TB (2x4TB) SSD-opslag
 • Voedingen met 80 Plus Platinum-classificatie (500W of 1000W)
 • Optionele extra harde schijf van 1 TB voor meer opslagruimte
 • Windows 11 Home en toegang tot honderden games met de inbegrepen Xbox Game Pass Ultimate voor een maand

Door het strenge kwaliteits- en validatieproces rolt Alienware na verloop van tijd nieuwe GPU’s en CPU’s uit. Bij de introductie biedt het de populairste configuraties en daarna wordt dit uitgebreid. Hierdoor zal de R16 voor het einde van het jaar de krachtigste desktop worden.

Nieuw Alienware Command Center 6.0

De Aurora R16 is Alienware’s eerste desktop met het nieuwe Alienware Command Center – een gecentraliseerd dashboard waarmee gamers snel toegang hebben tot instellingen zoals gamespecifieke profielen en thema’s, verlichting, macro’s, audio en meer – allemaal zaken die essentieel zijn voor de game-ervaring. Gamers kunnen kiezen uit 16,7 miljoen kleuren in drie verlichtingszones, die ze kunnen uitbreiden en opslaan in hun Alienware-ecosysteem voor een gepersonaliseerde ervaring op maat.

Alienware Aurora, onze flagship-desktop die baanbrekend is wat betreft vloeistofkoeling, stond tijdens de introductie in 2004 symbool voor innovatie en is sindsdien de favoriete desktop van ‘s werelds beste esports-atleten.

Meer informatie

Net als zijn populaire voorganger is de Aurora R16 ontworpen voor klanten die een probleemloze, plug-and-play, elite gaming-ervaring willen met volledige garantie en ondersteuning. De desktop bevat de grootste hoeveelheid post-consumer gerecycled plastic (56%) – meer dan elke andere Alienware-desktop – en is gemaakt van minimaal 11% gerecycled staal. En natuurlijk wordt het chassis geleverd in een recyclebare en hernieuwbare verpakking die beter is voor het milieu.

Prijs en beschikbaarheid

De Aurora R16 is beschikbaar vanaf $1749.99 (US) op Dell.com, met een Intel Core i7 13700F van de 13e generatie en NVIDIA GeForce RTX 4070 graphics.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.