logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Delete en geniet, Anna Newton

In ons dagelijks leven wordt er aan alle kanten getrokken om je aandacht. Smartphones, tablets, mail, app-berichtjes, social media, eten koken, boodschappen doen, huiswerk maken, werk… het is simpelweg te veel. En zoals je ziet heb ik nog niet eens de echte sociale contacten opgenomen in het lijstje aandachtstrekkers! Dat moet simpeler en eenvoudiger kunnen, nietwaar? En dat kan ook. Er zijn inmiddels tal van goeroes opgestaan om je te helpen met een schoner en leger huis, die je vertellen hoe je jouw mailbox moet inrichten en wat je moet doen om meer overzicht te krijgen. Anna Newton kent al die theorieën, maar vond ze in de regel te extreem. Met Delete en Geniet laat ze zien hoe je in simpele stappen je leven, werk en huis efficiënter kunt inrichten.

Weglaten

Hierin speelt de Kunst van het Weglaten een heel belangrijke rol, zoals je misschien ook wel kent van Marie Kondo. Maar hoewel onze Japanse opruimgoeroe zich vooral richt op het weggooien van overbodige spullen (wat ook echt een noodzakelijk kwaad is als je in een klein flatje woont), is het soms wel heel rigoureus. Het kan ook minder. Het moet ook minder, anders wordt je weer een slaaf van je opruimwaanzin. In Delete en Geniet ga je wel minderen, maar op een wat subtielere en rustigere manier.

Alle aspecten

Waar Delete en Geniet bijzonder goed in slaagt, is het doortrekken van een opgeruimde lijn in alle aspecten van je leven. Dus niet alleen je kledingkast of mailbox, maar ook alles wat daar tussenin en omheen gebeurt. Je hele leven wordt onder de loep genomen en Anna laat je zien hoe je bepaalde zaken beter, slimmer en vooral effectiever kunt inrichten. Daardoor zul je meer tijd en ruimte hebben voor jezelf, een stukje persoonlijke ontwikkeling en zul je vooral meer rust en balans ervaren die daardoor ontstaat.

Ga direct naar Delete en geniet op BOL.com.


Recensie over Delete en geniet

Door bepaalde zaken uit je leven te schrappen die overbodig of dubbelop zijn, krijg je meer tijd. Maar ook door te combineren, effectiever in te richten of slimmer aan te pakken kun je meer rust en evenwicht in je leven creeëren. Anna Newton combineert in Delete en Geniet verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen, zodat je zelf de keuze kunt maken hoe je de voordelen uit de efficiency kunt behalen. Zonder alle poespas er omheen, met beide benen op de grond. Daardoor mis je soms de enthousiaste ‘ik ga m’n hele leven omgooien’-vibe, maar is het wel weer praktischer en beter vol te houden.

Score: 8


Informatie

Delete en geniet,
Illustrator: nvt
Uitgever: Altamira, 256 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789401304498 . Prijs: 22.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.