logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Deel nooit het verschil, Chris Voss

deel nooit het verschilOnderhandelen is een kunst. Het is een gave die sommigen van nature bezitten, maar het is ook helemaal niet vreemd als je er weinig mee kunt. Maar het goede nieuws is dat je je er wel in kunt verdiepen. Je kunt jezelf er in trainen, er beter in worden. Dat is precies wat Chris Voss met zijn boek Deel nooit het verschil wil aangeven: je kunt leren onderhandelen. OP het scherpst van de snede, zelfs.

Van wasmachine tot crimineel

Nu moet je weten dat Chris Voss niet zo maar een onderhandelaar is. Niet iemand die graag kijkt hoeveel korting hij kan bedingen op een nieuwe wasmachine of auto. Nee, Chris was een onderhandelaar bij de FBI, die in heel kritieke situaties handjeklap mocht doen met zware criminelen, die op het punt stonden vreselijke misdaden te begaan. Dan moet je wel weten wat je doet. Toch zijn die twee punten wel met elkaar te vergelijken. De een wil dit, de ander wil dat. Soms kun je tot elkaar komen, in het midden, soms moet je voet bij stuk houden, zoals de titel ook doet vermoeden. Dan moet je flink wat bagage in je rugzak hebben.

Technieken

De technieken van het onderhandelen over een gijzelaar of korting lijkt een wereld van verschil, de basis is nagenoeg gelijk. Zelfs zakelijke onderhandelingen hangen op eenzelfde manier aan elkaar. Door gebruik te maken van de juiste informatie, emotionele intelligentie en zonder het eindresultaat uit het oog te verliezen kun je op een heel effectieve manier leren onderhandelen. Waar dan ook, op je werk, als ondernemer of als consument. Zelfs over het eten dat op tafel komt, als je dat graag zou willen!


Recensie over Deel nooit het verschil

Van FBI-onderhandelaar naar een leraar die iedereen leert onderhandelen. Chris Voss doet het gewoon. Deel nooit het verschil is een spannend boek geworden waarin je leert onderhandelen. Met een mooie mix van theorie en voorbeelden uit de praktijk is het een stoer boek geworden die zowel je professionele als je persoonlijke leven flink kunnen beïnvloeden. Vooral de persoonlijke ervaringen van Chris maken indruk en laten zien hoe de theorie in de praktijk ten uitvoer gebracht kan worden.

Score: 8


Informatie

Deel nooit het verschil,
Scriptum, 268 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789463190909. Prijs: 19.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.