logo-liggend-wit-donkerblauw

Deel het geluk met een relatiegeschenk

Aan de ene kant wordt er een beetje minachtend naar gekeken, aan de andere kant is het een gemiste kans als je er niets mee doet: relatiegeschenken. Want laten we eerlijk zijn: een cadeautje krijgen is toch hartstikke leuk? Als je maar weg blijft van de standaard USB-stick of de aansteker, maar juist een origineel relatiegeschenk kiest dat echt bij jou en je onderneming past. Dan deel je echt een stukje geluk met je (toekomstige) klanten en opdrachtgevers.

Kies je moment

Een ander belangrijk aspect is het kiezen van het juiste moment om een relatiegeschenk aan te bieden. Die zijn er namelijk genoeg. Kies het juiste middel voor het juiste moment, dat is het belangrijkst. Simpel voorbeeld? Kerstkoekjes die over zijn uitdelen tijdens Pasen is geen goed idee! Natuurlijk geef je op een beurs of een evenement kleinere relatiegeschenken dan wanneer je iets geeft op een feestdag of een ‘Dag van…’. Tijdens een beurs of evenement kom je veel mensen tegen die je daarna misschien nooit meer ziet! Ga op die momenten voor een goedkoper geschenk en pak groter uit voor je vaste contacten.

Originele suggesties voor een relatiegeschenk

Als je goed voor de dag wil komen, dan geef je iets anders dan de rest. Een goede partner, die daarin met je kan meedenken, is heel prettig. Zij weten immers wat er allemaal mogelijk is. Aan de andere kant: wat is er tegenwoordig niet mogelijk? Een paar suggesties voor originele relatiegeschenken:

Pasen, het feest van lente en vruchtbaarheid, vraagt natuurlijk om paaseitjes. Een mooi, groot ei of een tof blik met eitjes maken het verschil. Maar wat dacht je van bloembollen of een vogelhuisje? Een attent kaartje en een unieke styling van het huisje zorgt voor een echte eyecatcher!

Restyle een verpakking door een eigen wikkel te maken om bestaande producten, zoals een reep goede chocolade of de bekende toblerone-reep. Heel uniek, je kunt er bovendien een tijdelijke boodschap op laten drukken dat matcht met het evenement.

Iets geven zonder je logo lijkt stom, maar verhoogt wel de kans dat het later nog gebruikt kan worden. Een koekblik bijvoorbeeld met heel groot je logo erop zal niet snel op tafel worden gezet in de kantine. Een stoer of uniek blik verhoogt die kans. Maak dus een label voor zo’n cadeau dat wel laat zien dat het van jou afkomstig is, maar zet je naam er niet groots op. Speel met je slogan of je bedrijfskleuren. Ze denken dan toch wel aan je!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.