logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Deadpool 2


Onze gewelddadige en sarcastische anti-held is weer terug in de film Deadpool 2! De film is spectaculairder en grootser dan het eerste deel, waar je een voorzichtige kennismaking krijgt met de in lakleer ingepakte held die niet kan sterven. Daarbij krijgt hij hulp van een paar bekende vrienden, maar maakt hij ook een paar nieuwe kameraden in zijn strijd tegen… tja… wat eigenlijk?

Man met een missie

Nou, in Deadpool 2 heeft Wade Wilson er een fikse opdracht bij. Ten eerste lukt het hem niet om te sterven. Als zijn vriendin wordt neergeschoten zit hem dat zo dwars dat zelfs deze zwartgallige vechtersbaas zin heeft om het bijltje er bij neer te gooien. Zoals je ziet: zonder al te veel succes… Ten einde raad komt hij bij de X-Men uit, waar Colossus, Negasonic Teenage Warhead en diens vriendin Yukio op een geheel eigen wijze voor hem zorgen. Dat gaat zelfs zo ver, dat Deadpool mee mag op een missie. Als trainee, wel te verstaan. Daar maakt hij kennis met Firefist, een jongen die in een soort heropvoedingsschool zit voor begaafde jongeren. De leidinggevende heeft echter een nogal brute manier om ‘de gave’ bij jongeren te onderdrukken, en dat zorgt bij Firefist voor nogal obstandige trekjes. Uiteindelijk belanden Firefist en Deadpool samen in de gevangenis.

Vrienden en vijanden tegelijk

Tijdens dat verblijf lukt het Deadpool om Firefist tegen zich op te zetten, als bescherming tegen hemzelf. Helaas werkt dat averechts en sluit Firefist vriendschap met de grootste schurk in de bak… tot het moment dat de hele gevangenis overhoop wordt gehaald door de futuristische soldaat Cable, die op een missie is om Firefist om zeep te helpen. Wat en waarom? Dat ontdek je verderop in de film. Deadpool denkt echter dat Cable het op hem heeft gemunt. Waarom dat niet zo is en of ze misschien een gelijkwaardig doel hebben, dat zal langzaam maar zeker boven water komen. Deadpool probeert echter alles op alles te zetten om Firefist veilig te stellen. Daarvoor roept hij de hulp in van een aantal helden, waarvan de sexy Domino blijft plakken.

Bekijk de trailer van Deadpool 2:

Ga direct naar Deadpool 2 op BOL.com.


Recensie over Deadpool 2

Zin in een spectaculaire actiefilm vol grove humor, bloedvergieten en spetterende actie? Dan is Deadpool 2 een goede film voor je. Het loopt mooi door vanuit de eerste film. Er zit veel humor in, nog meer wendingen in het verhaal en daarnaast ook nog een bizar goed plot. Niet alles is even origineel natuurlijk, maar voor superheldenfilmliefhebbers wel een must-see.

Score: 8


Informatie

Titel: Deadpool 2
Uitgever: 20th century fox
Tijdsduur: 119 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] die zijn er inmiddels wel genoeg. Een paar jaar geleden heeft de grofgebekte Deadpool aangekondigd dat het ook anders kan. Het hoeft niet altijd te draaien om een held – soms is […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.