Boek recensie: De Zwendelprins, Rima Orie

De Zwendelprins is het resultaat van een grootse schrijfwedstrijd, uitgezet door Uitgeverij Moon. Rima Orie won deze wedstrijd en mocht haar inzending uitwerken tot en volwaardig boek. En dat is het geworden! Zie hier het boek met een schitterende kaft en een mooi uitgewerkte landkaart achter de hardcover voorkant. Dat belooft een spannend avontuur!

Bijzondere wereld

Waar Rima in De Zwendelprins absoluut in is geslaagd, is het neerzetten van een bijzondere wereld. Ze heeft deze wereld gebaseerd op de Indiase en Hindoeïstische culturen gebaseerd, wat het verhaal al meteen wat exotisch maakt. De meeste vreemde woorden en termen bestaan al, wat het boek ook weer iets vertrouwds geeft. Het verhaal gaat over een jonge Suryaanse kroonprins, die 20 jaar geleden spoorloos is verdwenen tot nu toe heeft niemand hem kunnen vinden, tot er een vreemde prins op de stoep van het paleis staat, die zweert dat hij de kroonprins kan vinden…

Avontuurlijk

En daar begint het avontuur. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van de zeventienjarige Simran, een hulpje in de keuken aan het hof van de maharadja. De vreemde prins uit Fengart vraagt Simran om haar raad en hulp, maar neemt haar ook meteen mee op reis – ze wordt eigenlijk gekidnapt door de prins en zijn vreemde gevolg. Al snel ontdekt ze dat niemand echt is wie hij is, en temidden van deze vreemde groep magiërs, avonturiers en zwendelaars beleeft ze een heel spannend avontuur. De vraag is en blijft alleen: zouden ze de verdwenen kroonprins ook echt kunnen vinden en redden?

Ga direct naar De Zwendelprins op BOL.com.


Recensie over De Zwendelprins

Dit boek hinkt naar mijn mening een beetje op twee gedachten. Aan de ene kant is het een heel spannend avontuur met een aantal bijzondere verrassingen en een goed uitgedachte wereld vol vooroordelen, kasten en connecties. Aan de andere kant is het personage van Simran niet bijzonder goed uitgewerkt – ze lijkt het hele avontuur toch een beetje afstandelijk te behappen en te verwerken. Er zit weinig diepgang in haar personage. Het grootste minpunt vind ik de schrijfstijl van het boek. Als ik niet geweten had dat het boek van Nederlandse komaf was, zou ik denken dat het een vertaald boek was. De oorzaak? Dat heeft te maken met de zinsbouw: er zitten te veel bijzinnen en rare sprongen in zinnen, waardoor het tempo uit het verhaal wordt gehaald. Jammer! Aan de andere kant: een vertaling naar andere talen is zo wel eenvoudiger te realiseren!

Score: 7


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De Zwendelprins,
Illustrator: nvt
Uitgever: Uitgeverij Moon, 400 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789048846931. Prijs: 21.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.