• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Boeken
    • Info voor je boekbespreking
    • Allerlei
      • Creatief
      • Educatief kinderen
      • Informatief volwassenen
      • Management boeken
      • Stripboeken
    • Kinderboeken
      • Prentenboeken
      • Kinderboeken met AVI
    • Young adult
    • Leesboeken voor volwassenen
    • Kookboeken
  • Business
    • Bloggen
    • Zelfstandig ondernemen
    • Management boeken
  • Entertainment
    • Dit is er nieuw op Netflix
    • Films
      • Actie
      • Animatie
      • Horror
      • Komedie
      • Speelfilm
    • Games
    • Muziek
    • Speelgoed
      • Creatief
    • Spellen
    • Er op uit
    • Uit-agenda
  • Eten & drinken
    • In de keuken
    • Eten en drinken
    • Recepten
    • Kookboeken
  • Lifestyle
    • Gadgets
    • Gezondheid
    • Kleding & verzorging
    • Huis
    • Tuin
  • Feest
    • Halloween
    • Kerstmis
    • Moederdag
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijnsdag
    • Verjaardag
  • Prijsvragen
logo coolesuggesties liggend banner

CooleSuggesties

Reviews, nieuws en tips voor jongens en mannen

        

Boek recensie: De Wereldse bakplaat, Rukmini Iyer

De Wereldse bakplaat Rukmini Iyer

Wat is er fijner dan alle ingredienten in een pan doen, en dat ze er een half uurtje later kant-en-klaar uitkomen? Is dat toekomstmuziek of een of ander bijzonder kookmechanisme? Welnee. Rukmini Iyer heeft in een aantal boeken al laten zien dat een oven en een goede bakplaat al meer dan genoeg is om je van dat gemak te voorzien. Koken op de bakplaat is zo subliem als het klinkt. Je legt alle ingrediënten naast elkaar op de bakplaat, zet hem in de oven… en je bent klaar! De Wereldse Bakplaat neemt je mee de wereld over om aan de slag te gaan met typische ingrediënten uit verschillende landen, soms gebaseerd op bekende gerechten.

De wereld over in 75 bakplaten

De auteur van De Wereldse Bakplaat heeft 75 gerechten ontwikkeld, verspreid over zes grote gebieden van de wereld: Auropa en Noord-Azië, Zuidoost-Azie en Australazië, Afrika en het Midden-Oosten, VS en de Caraïben en tot slot Midden- & Zuid-Amerika. Naast bekende ingrediënten die typerend zijn voor de landen in deze regio’s, worden ook kruiden en specerijen gebruikt die bij deze landen horen. Geen nood – je hoeft niet op zoek te gaan naar webshops om deze exotische ingrediënten te bemachtigen, want het gros van de benodigdheden kun je gewoon in iedere supermarkt vinden. Voor de wat exotischere ingrediënten of kruiden moet je wellicht uitwijken tot een toko. De ingrediënten maken dankbaar gebruik van de exotische smaken en aroma’s van kruiden, er worden heel wat verschillende potjes gebruikt per gerecht.

Ga direct naar De Wereldse bakplaat op BOL.com.


Recensie over De Wereldse Bakplaat

Voorbereiden, verspreiden, in de oven… en wachten op je heerlijke maaltijd. Dit kookboek geeft je niet alleen de mogelijkheid om vers en gezond te koken, het geeft je ook heel veel rust. Want wat doe je in dat half uurtje, uurtje of langer dat je moet wachten tot je gerecht gaar is? Wat poetsen… en boek lezen? Een aflevering van The Mandalorian kijken? (nou ja… een deel dan). Je krijgt niet alleen eerlijke recepten, maar ook vrije tijd cadeau! De gerechten zijn eenvoudig en helder omschreven, aangevuld met een sfeervolle kleurenfoto van een bakplaat met het gerecht. De inleiding is praktisch en summier, en vergeet niet te kijken voor hoeveel personen de gerechten zijn. Soms is dat voor 2 personen, meestal voor 4, maar soms ook voor 6 of meer.

Score: 8


Informatie

De wereldse bakplaat, Rukmini Iyer
Illustrator: nvt
Uitgever: Becht, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789023016557. Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
Amazon.nl | BOL.com | Bruna | Managementboek.nl | Bookspot | Paagman.nl

Over Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.

Primaire Sidebar

Over dit artikel

Categorie: Kookboeken

Onderwerp: gezond eten, oven, wereldkeuken

Geschreven door Dennis van Houts op 12 december 2020

Onze topsuggesties

CooleSuggesties Topper

Meer uit deze categorie

Pastry Crush Jaline Vandromme Boek recensie: Pastry Crush, Jaline Vandromme
Het Efteling Familiekookboek Boek recensie: Het Efteling Familiekookboek
Bake Off Vlaanderen Geluk uit de oven Boek recensie: Bake Off Vlaanderen: Geluk uit de oven
Bijbel van de Nederlandse keuken Boek recensie: Bijbel van de Nederlandse keuken
101 vragen over voeding Andre Huygebaert en Bruno De Meunenaer Boek recensie: 101 vragen over voeding, Andre Huygebaert en Bruno De Meunenaer

Footer

Samenwerken

Heb jij een leuk product of coole dienst voor jongens of mannen? Kijk dan op onze contactpagina voor alle mogelijkheden.

Winacties en privacy

Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden voor deelname aan onze prijsvragen en ons cookiebeleid.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief