logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De wereld rond met de Kiekeboes

In dit stripboek gaat het om reizen. Het boek bestaat uit twee verhalen. In het eerste verhaal van De wereld rond met de Kiekeboes, gaan ze op reis naar Sri lanka. Marcel kreeg de vakantie van zijn baas, dus gingen ze met zijn allen naar Sri lanka. Maar het ex-vriendje van Fanny had ook een reis naar Sri lanka geboekt om haar te vergeten. Nu zaten ze dus in dezelfde groep, met dezelfde reisleider, wat Sapperdeboere is. Fanny vond dat natuurlijk absoluut niet leuk, maar ja, wat kan je er aan doen? En Dieter (de naam van haar ex-vriendje) probeerde alsnog bij haar in de buurt te komen, terwijl Fanny toch wel heeft duidelijk heeft gemaakt dat ze hem niet meer wil. Op een nacht komt Dieter naar haar toe, met de boodschap dat er twee verdachte mannen in de tuin zijn. Maar Fanny geloofde hem niet. Dat had ze misschien toch beter wel kunnen doen…

Het tweede verhaal

In dit verhaal spelen de televisieprogramma’s een heel erg grote rol. Eigenlijk alleen de programma’s op Empty Vie. De baas van Marcel komt in het programma “lijden doet scheiden”. Hij is getrouwd, maar in een filmpje wordt getoond dat hij heeft gezegd dat hij aan elke vinger tien vriendinnetjes kan hebben. Nopel stelt voor aan Fanny om ook aan een Empty Vie programma mee te doen. Namelijk “onbekend  is onbemind” waarin je de keuze hebt tussen drie mannen, waarvan je alleen de stem kan horen. Fanny koos voor degene die ze eigenlijk het liefste niet had gehad. En nu moest ze ook nog eens met hem op reis. Bij weer een ander programma moest Charlotte een kwartiertje bij de muizen kruipen voor een reisje naar Bali met een videocamera. Dus zo kwamen Charlotte en Nopel op bali. Marcel komt nog bij een televisieprogramma waar hij moest strijden tegen Leon, waarbij hij naar Amerika mag… Geblinddoekt.

Ga direct naar De wereld rond met de Kiekeboes op BOL.com.


Recensie over De wereld rond met de Kiekeboes

Het is een leuk stripboek, wat redelijk realistisch is getekend. Het is natuurlijk wel een stripboek, dus in mijn mening moet een stripboek niet echt realistisch zijn. Vandaar dat ik het een 7,5 geef. Voor de rest zijn het leuke verhalen met een duidelijk verhaal, wat je soms mist in stripboeken. Dus dat is dan wel weer fijn.

Score: 7.5


Informatie

De wereld rond met de Kiekeboes,
Illustrator: Merho
Uitgever: Standaard Uitgeverij – Strips & Kids, 104 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789002270543. Prijs: 11.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!