logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een hilarische grappenoorlog tussen De Vreselijke Twee

De Vreselijke Twee Het verhaal van De Vreselijke Twee begint wanneer Mick Mulder samen met zijn moeder verhuist naar een klein stadje, Dutjebroek. De naam doet al vermoeden dat er niet al te veel gebeurt, en dat is ook zo. Zo is de belangrijkste bron van inkomsten het fokken van koeien en alle melkproducten die daar uit voortvloeien. Het stadje, dat bijna 10.000 inwoners telt, heeft zelfs een keer een koe als burgemeester gehad (door een administratieve fout) maar het beest heeft er nog een termijn aan vast mogen plakken omdat-ie het eigenlijk prima deed. Nou, zo’n stadje is Dutjebroek dus. Op zijn oude school stond Mick Mulder bekend als dé grappenmaker van zijn school. Dat is een reputatie die hij op zijn nieuwe school, Dutjebroek College voor Alles-en-Nog-Wat, zeker ook weer waar wil maken. Maar ondanks een ongelofelijk strenge schooldirecteur Barsman is er nog een grote hindernis om te overbruggen. Op het Dutjebroek College voor alles-en-nog-wat is namelijk al een echte grappenmaker actief. En wat voor een – hij laat zelfs Micks grappen verbleken, en hij weet het zelfs voor elkaar te boksen dat Micks grappen op meesterlijke wijze mislukken… wie is die mysterieuze grappenmaker? En hoe zal het deze Vreselijke Twee vergaan in hun felle strijd op school? Natuurlijk is Mick niet de enige persoon die een belangrijke rol speelt op school. Zo maakt hij op zijn eerste dag kennis met Helen Snel, een meisje dat durft op te komen tegen onrecht, en zelfs in opstand komt tegen de zoon van de directeur, Bart Barsman, die andere kinderen maar wat graag kleineert. Niemand kan hem namelijk iets maken. Hij is de zoon van de directeur, en waarschijnlijk ook de nieuwe directeur van deze school. Die rol gaat namelijk al generaties in zijn familie rond. En dan is er Nick Vonk. Hij noemt zichzelf schoolassistent, en is een slijmjurk en klikspaan eerste klas. Hij gaat strak in het pak, met een grote sjerp om zijn schouders waarop zijn titel prijkt. Nick zou wel eens een belangrijke rol in het verhaal kunnen gaan spelen. En natuurlijk Stephan, die ergens niet helemaal in orde lijkt. Soms schreeuwt hij ineens een woord, is snel onder de indruk en komt niet al te helder over. De Vreselijke Twee is een eerste deel van een leuke en spannende serie over extreme grappen en grollen. Niet iets om meteen na te doen, uiteraard, maar wel erg leuk om over te lezen! De illustraties zijn echt te gek: heerlijk cartoonachtig, met een vlotte pen getekend. Een hippere graphic novel dus: niet eentje waarbij een jongen of meisje een dagboek vult of vertelt over zijn ervaringen, maar eerder een stoer verhaal met veel gave illustraties. En dat de Vreselijke Twee elkaar in het boek ontmoeten en uiteindelijk ook door eenzelfde deur passen lijkt voor de hand liggend. Klaar voor deel twee!

Informatie

De Vreselijke Twee, Jory John en Mac Barnett
Illustrator: Kevin Cornell Van Holkema en Warendorf, 222 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789000343874

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.