logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kan De Vreselijke Twee nog vreselijker worden? In het tweede deel komen we er achter.

de vreselijke twee nog vreselijker In De Vreselijke Twee hebben we kennis kunnen maken met Mick en Nick, twee jongens die op Dutjebroeks College voor Alles en Nog Wat zitten. In het eerste deel van De Vreselijke Twee heb je vooral mogen meeleven met Mick, een jongen die pas in Dutjebroek is komen wonen, een klein Amerikaans stadje waar koeien op een voetstuk worden gezet – en het blijkbaar kunnen schoppen tot burgemeester. Het tweede boek over deze vreselijke twee krijgt de ondertitel Nog Vreselijker mee. De vraag is: is die titel wel terecht? Mick was de grappenmaker van zijn oude school. Hier, op Dutjebroeks College voor Alles en Nog Wat probeerde hij die titel ook te bemachtigen, maar helaas. Iemand was hem voor. En hij was nog beter dan Mick! Na lang puzzelen komt hij erachter dat Nick die grote grappenmaker is, de superslijmerige slijmbal die zichzelf Schoolassistent noemt. Dat blijkt echter maar een dekmantel te zijn. Eigenlijk is Nick een coole gozer die maar wat graag streken uithaalt. Na lang twijfelen sluit Mick zich bij Nick aan, en noemen ze zich De Vreselijke Twee. Samen halen ze de ergste grappen uit op hun school, tot groot ongenoegen van directeur Barsman, de vijfde generatie op een rij die directeur is van het College voor Alles en Nog Wat. De vader van Directeur Barsman kan het niet aanzien: in zijn tijd waren er nooit grapjes op school! Door een paar slinkse zetten duwt hij Directeur Barsman van zijn troon en neemt er zelf weer op plaats. En dat is een echte ramp voor De Vreselijke Twee. Mick en Nick krijgen het niet meer voor elkaar om een goede grap te maken, omdat hun nieuwe directeur ze gewoon niet ziet als grappen. Ze zitten echt met de handen in het haar. Het lijkt er zelfs op dat de nieuwe directeur Barsman (eigenlijk de oude dus) het nog voor elkaar weet te krijgen om een heel jaar zonder grappen op school te realiseren. Er is hulp nodig, en snel. En die hulp zoeken ze in een wel heel bijzondere hoek: die van Voormalig Directeur Barsman… als dat maar goed gaat! De Vreselijke Twee 2: Nog Vreselijker valt dus eigenlijk wel mee met nog vreselijker. Sterker nog – het lukt ze nauwelijks om nog grappen uit te halen. De twee zitten met de handen in het haar te dubben over mogelijke grollen, en dat kost enorm veel energie. Daarbij valt ook op dat de nieuwe Directeur Barsman een ijzeren discipline heeft: hij doorstaat alle grappen! Gelukkig is het boek heerlijk vlot geschreven, en zitten er nog genoeg grappige momenten in verwerkt. De geweldige illustraties zijn ook weer voor de partij. Een klein gemis vind ik wel de koeienfeitjes: die waren erg grappig in het eerste deel!

Informatie

De Vreselijke Twee – Nog Vreselijker, Jory John, Mac Barnett
Illustrator: Kevin Cornell van Holkema en Warendorf, 220 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789000345977

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.