logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Vreselijke Twee 4 – De ultieme grap

Het is het laatste schooljaar voor Mick en Nick (ook bekend als De Vreselijke Twee) op het Dutjesbroek College Voor Alles En Nog Wat. En dat betekent: nog veel te doen! Ze willen een afscheid van hun school om nooit te vergeten, die NIEMAND ooit zal vergeten. Maar makkelijk is het niet.

Nieuwe directeur

Aan het begin van het schooljaar overlijd regiodirecteur Henriëtte Erger en die moet een vervanger krijgen. Dat gaat directeur Barsman doen. Ik hoor je nu al denken: Dé directeur Barsman, die van het DCVAENW (Als je niet weet wat die afkorting betekent moet je het boek maar lezen)? Nee, het is voormalig directeur Bertrand Barsman. En hij is nog erger dan directeur Barsman, zijn zoon. Sterker nog, directeur Boris Barsman is zelfs een beetje van de Vreselijke Twee gaan houden.

Koeienstreken

Maar goed, de dagen van het laatste schooljaar streken voorbij en er worden niet veel grappen uitgehaald door De Vreselijke Twee, Mick en Nick. Een keer hebben ze een slot aan de broek van pestkop-van-de-klas Bart Barsman gehangen en aan het begin van het jaar die van die groene koe met paarse stippen in de boerderij van meneer Barsman. Niet de directeur of regiodirecteur Barsman maar Bob, de broer van Boris en de zoon van Bertrand Barsman. Hij heeft geen school of zoiets, maar wel een melkbedrijf. Rond het einde van het schooljaar krijgt Mick het schokkende nieuws dat hij weer gaat verhuizen. Er zijn heel wat delen van Het Gesprek voortgekomen uit dit vreselijke nieuws. Mick en Nick hebben trouwens amper grappen uitgevoerd door het schooljaar heen.

Het grote eindfeest nadert: tijd voor een gigantische grap die altijd zal worden herinnerd. Mick heeft zelf iets voorbereid, zonder Nick, maar toch komen ze elkaar tegen met het uitvoeren van zijn grap. Het zit zo: ze hadden ieder apart dezelfde grap bedacht. Een hele bijzondere. Ze hebben allebei een plaatje gemaakt waar bij Mick op staat:

Mick, beste vriend van Nick

En bij Nick:

Nick, beste vriend van Mick.

Ze kwamen elkaar tegen bij de vitrinekast met de trofeeën van de school en ze plakten de plaatjes op de enige 2e plaats van alle prijzen: die van Bertrand Barsman.

Ga direct naar De Ultieme Grap op BOL.com.


Recensie over De Vreselijke Twee 4 – De ultieme grap

CooleSuggesties topper

Ik zeg het niet zomaar, maar dit boek is echt hilarisch. Het zit vol met droge humor waar ik zelf erg van hou. Het is echt een top-boek, meer heb ik gewoon niet over te zeggen. De plaatjes passen goed bij het verhaal en zijn grappig, dus mijn complimenten naar Kevin Cornell.

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

De Vreselijke Twee 4: De Ultieme Grap,
Illustrator: Jory John
Uitgever: van Holkema & Warendorf, 224 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789000365944. Prijs: 15.50 euro.

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.