logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De voordelen van elektrisch poetsen


Een gezonde en stralende glimlach wil natuurlijk iedereen. Dit krijg je niet zomaar: het goed onderhouden van je gebit is hiervoor echt een must. Dat kan je doen met een traditionele ‘normale tandenborstel’, maar door elektrisch te poetsen maak je het jezelf veel makkelijker! Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Beter tandplak verwijderen

Een van de belangrijkste voordelen van elektrisch poetsen is dat tandplak veel efficiënter verwijderd wordt. Een elektrische tandenborstel kan namelijk veel sneller trillen en roteren dan onze handen, waardoor deze tandplak en voedselresten beter kan verwijderen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Gemakkelijk in gebruik

Elektrische tandenborstels zijn gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen met beperkte handbewegingen, zoals kinderen en ouderen met verminderde spierkracht. Veel modellen hebben ingebouwde timers die aangeven hoe lang je moet poetsen, en sommige tandenborstels hebben zelfs druksensoren om te voorkomen dat je te hard op je tanden drukt aangezien dit schade kan veroorzaken.

Betere poetstechniek

Veel elektrische tandenborstels zijn ontworpen met speciale poetsstanden, zoals gevoeligheid, whitening en tandvleesverzorging. Deze standen helpen gebruikers om de juiste poetsdruk en -techniek te handhaven, wat zorgt voor een goede spreiding van de tandpasta, een grondige reiniging en een op en top gezond gebit!

Leer meer over je poetsgewoonten

Sommige elektrische tandenborstels zijn uitgerust met Bluetooth en kunnen worden gekoppeld aan een smartphone-app. Deze apps volgen jouw unieke poetsgewoonten en kunnen zelfs advies geven over hoe je je mondhygiëne kunt verbeteren. Dit is extra handig voor ouders die toezicht willen houden op de poetsroutine van hun kinderen.

Milieuvriendelijk

Hoewel elektrische tandenborstels in eerste instantie elektriciteit gebruiken, zijn ze vaak duurzamer dan wegwerptandenborstels. De vervangbare opzetborstels kunnen de levensduur van het handvat verlengen, waardoor er minder afval is dan bij wegwerptandenborstels.

De moderne manier van poetsen

Al met al bieden elektrische tandenborstels een hoop voordelen voor de gezondheid van je gebit. Ze zijn niet alleen efficiënter in het verwijderen van tandplak en het handhaven van een goede poetstechniek, maar ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken en milieuvriendelijker dan wegwerptandenborstels. Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je glimlach te verbeteren en je mond gezond te houden is een elektrische tandenborstel zeker het overwegen waard.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.