logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De verdwenen brieven van Esther Durrant

Het boek De verdwenen brieven van Esther Durrant verteld je een liefdesverhaal dat verteld móet worden. Het gaat om een onmogelijke liefde, een hartverscheurend geheim. Het boek is geschreven vanuit de 3 vrouwen die door dit geheim met elkaar verbonden zijn. In het begin van het boek is het daardoor wat lastig om in het verhaal te komen, omdat je steeds wisselt naar een ander persoon en dus een andere tijd en verhaallijn. Maar wanneer je enkele hoofdstukken verder bent, wil je door blijven lezen.

Esther

We maken kennis met Esther en haar man John. Het is een paar jaar na de tweede Wereldoorlog en het gaat niet zo goed met Esther. Daarom heeft John een weekje weg gepland naar Little Embers, om er even uit te zijn. Met tegenzin gaat Esther mee, hun kind Teddy achterlatend bij een kinderjuf. Eenmaal in Little Embers wordt al gauw duidelijk dat John haar daar met een reden mee naartoe heeft genomen. Omdat het psychisch niet goed gaat met Esther wil John haar laten opnemen in een inrichting voor geestelijk zieken. Richard Creswell, een oude vriend van John begeleidt op dit afgelegen eiland enkele patienten (voornamelijk mannen) om te helpen en ze gezond van geest weer terug te laten keren naar hun eigen huis. Voor Esther voelt het in eerste instantie meer een gevangenis, maar wanneer ze de anderen toelaat en gesprekken met dokter Creswell heeft, wordt het haar toevluchtsoord.

Rachel

De andere vrouw waar je kennis mee maakt is Rachel Parker. Het is 2018 en ze heeft pas een nieuwe baan gekregen en is daarvoor naar St. Mary’s verhuisd. Rachel is zeewetenschapper en gaat onderzoek doen op de Scilly-eilanden. Ze maakt kennis met een aantal mensen, zoals Janice en Jonah. Ze helpen haar en worden langzaamaan vrienden. Rachel gaat met haar eigen bootje op verkenning uit. Maar dan slaat het weer om en wordt de zee woest. Ze kan niet meer terug naar St. Mary’s en vaart naar het dichtstbijzijnde eiland. Door de regen komt haar bootje vol met water te staan, Rachel besluit in het water te springen en met de boot achter zich aan naar het eiland te zwemmen dat in zicht is. Ze komt vast te zitten met haar arm en wordt op een later moment wakker in het huis van Leah. Een kluizenaar die alleen op het eiland Little Embers leeft.

De brieven

Rachel wordt door Leah verzorgd en ze krijgt te horen dat er pas over enkele dagen een boot komt met voedsel. Dus Rachel zal nog een tijdje op Little Embers moeten blijven. Leah gaat haar eigen gang op haar eiland en Rachel moet zichzelf zien te vermaken. Ze stuit op een pakket met (nooit verzonden) brieven en gaat deze lezen. Het blijken liefdesbrieven te zijn en Rachel besluit, dat wanneer ze weer thuis is, de ontvanger op te sporen. Eenmaal weer thuis is ze verrast dat Jonah zo goed voor haar zorgt. Rachel merkt dat ze het wel erg prettig vindt om Jonah in haar buurt te hebben. Samen gaan ze op zoek naar de ontvanger van de brieven.

Eve

Tussen de verhalen van Esther en Rachel maak je ook kennis met Eve. Ze woont tijdelijk bij haar oma. Omdat Eve een tussenjaar heeft is ze bij haar oma ingetrokken nadat die gevallen is en haar heup gebroken heeft. Eve helpt haar oma met het schrijven van een autobiografie. Dus er komen heel wat verhalen van vroeger voorbij. De oma van Eve is een groot bergbeklimster geweest en Eve krijgt de mooiste verhalen te horen. En toch voelt Eve dat er iets is wat haar oma haar niet verteld…..

Ga direct naar De verdwenen brieven van Esther Durrant op BOL.com.


Recensie over De verdwenen brieven van Esther Durrant

In het begin van het boek lees je afwisselend het verhaal van de drie vrouwen, het was daardoor lastig om in het verhaal te komen. Maar na enkele hoofdstukken weet je wat meer over de hoofdpersonen en begint elk verhaal zijn eigen verhaal te krijgen. Langzaamaan worden de verhalen aan elkaar verbonden en dan wil je gewoon verder lezen. Benieuwd naar hoe het af gaat lopen. Tegen het einde van het boek gebeurt er iets op het eiland Little Embers waardoor dat verhaal ineens een abrupt einde krijgt. Dan komen de verhaallijnen van Rachel en Eve weer in beeld. Een erg mooi verhaal over verborgen liefde.

Score: 8


Informatie

De verdwenen brieven van Esther Durrant,
Illustrator: nvt
Uitgever: The House of Books, 368 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044357370. Prijs: 21.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.