logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Max Velthuijs vertelt: De vader van kikker


De boeken van Kikker zijn over de gehele wereld bekend. Onze groene vriend met zijn rood wit gestreepte zwembroek heeft het zelfs geschopt tot een heuse tekenfilmserie! In het prentenboek De vader van Kikker vertelt Kikker over zijn ontstaan en het invloed dat de prentenboeken van Max Velthuys hebben gehad op een aantal fictieve personages.

Drie vaders

Zo vertelt Kikker over drie bijzondere vaders: een orgelman die dag in dag uit in het koude weer muziek maakt, een fietsenmaker die van de vroege ochtend tot de late avond aan het werk is in zijn winkel en zelfs over de vader die koning is, en na een dag lang adviezen geven helemaal uitgeblust is en geen puf meer over heeft. Al deze vaders hebben kinderen, en die kinderen willen graag voorgelezen worden. Nu wil het toeval dat ze allemaal voorgelezen worden uit verschillende verhalen van Kikker. Dat is een geweldige manier om de oude boeken weer eens onder de aandacht te brengen: met één of twee prenten uit het betreffende deel en een flink citaat erbij zet een mooie situatie neer. Aan de hand daarvan zie je hoe mensen genieten en waarom worden bij de avonturen van Kikker (of is het gewoon vanwege het gezellige familie moment?)

Trots

De vader van Kikker biedt je als volwassenen een leuke inkijk in het ontstaan van dit alom bekende prentenboek figuur. Vooral leuk daarbij is de illustratie met de hoge deel en de olifant, maar ook die van de verschillende Kikkerschetsen spreekt erg tot de verbeelding. Een erg leuk boek dus, met een mooie boodschap bovendien. Het boekje wordt helemaal vertelt vanuit het standpunt van Kikker, hij spreekt dus over Max Velthuys als zijn vader – en daar kon hij best wel eens gelijk in hebben, ik geloof best dat Max naar Kikker kijkt als een trotse vader. En trots mag hij zijn, want dit beestje heeft al heel wat harten veroverd!

Informatie

Kikker en zijn vader, Max Velthuijs

Illustrator: Max Velthuijs
Leopold, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025869755


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.