logo-liggend-wit-donkerblauw

De ultieme tool om je SEO te meten


Als website-eigenaar heb je het niet altijd even gemakkelijk. Er is zo veel concurrentie op het wereldwijde web! Zie daar maar eens tussen te geraken. Daar kun je alle hulp bij gebruiken die je kunt krijgen. Ik ging aan de slag met het SEO Effect. Met deze website kun je niet alleen je eigen website doorlichten op het gebied van SEO: je kunt er ook voor kiezen om je te meten met een aantal concurrenten!

Plan kiezen

Het is belangrijk dat je weet wat je wil voor je begint met het SEO effect. Bovendien is het makkelijker om een relatief kleine website te optimaliseren dan een grote website, zoals CooleSuggesties, omdat je dan ontzettend veel pagina’s hebt waar je uit mag kiezen. Je kunt dan ook beter aan de gang met een bedrijfspagina als www.deletterkamer.nl dan een lopend blog als CooleSuggesties, met bijna 8000 artikelen. Afhankelijk van het formaat website en de aanwezige concurrenten kies je voor een plan: je kunt daarbij kiezen uit small, medium of large. Belangrijk om te weten is dat de functionaliteiten bij alle plannen gelijk is: je kunt simpelweg meer gegevens verzamelen en vergelijken. Zo kun je bij het Small plan 50 pagina’s per maand scannen, bij het Large plan maar liefst 1000.

Aan de slag met het internet

Wat SEO Effect heel goed doet, is jouw positie bepalen in het wereld wijde web. Ofwel: hoe goed doet jouw website het, vergeleken met andere websites? Daarbij is jouw eigen website hét uitgangspunt, maar je kunt ook zelf webpagina’s, zoekwoorden en concurrenten aandragen. Aan de hand van de gevonden gegevens kun jij vervolgens aan de slag. Het mooie is namelijk dat het systeem je veel vrijheid geeft om zelf input te geven, maar ook veel gegevens met elkaar koppelt voor indrukwekkende en vooral praktische overzichten.

Teksten schrijven met zoekwoorden

Eén van de belangrijkste dingen voor het maken van een webpagina is wel het schrijven van een tekst aan de hand van een zoekwoord. Maar ja: er zijn zo veel zoekwoorden waar je uit kunt kiezen. Zo veel manieren om iets duidelijk te maken. Ga je zoeken naar Snoepjes, Snoep, Snuupkes, Zoetigheden, Zoetwaren, … ? Aan de hand van jouw website zoekt SEO effect uit welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw website en wat jouw positie daar voor is. Misschien heb je een bepaalde pagina geschreven op Zoetigheden en sta je daarmee op de 31e plek, terwijl die pagina veel meer kracht zou hebben als je in plaats van Zoetigheden het woord Snoepjes gebruikt. Het programma geeft aan wat de waarde voor Google is van beide termen. Het is aan jou om de tekst aan te passen naar een betere keuze.

Rapportages

Het fijne van deze website is niet alleen dat je een goede analyse krijgt van het probleem, maar vooral ook dat het opgevolgd wordt in een wekelijkse of maandelijkse rapportage. Je ziet dus ook wat het effect is van de gemaakte aanpassingen. En niet alleen wat betreft die ene pagina, maar ook ten opzichte van je concurrenten. En als je ziet dat je langzaam verder groeit dan die gevreesde concurrentie, dan geeft dat een bijzonder goed gevoel!

Tekst en uitleg

Toegegeven: in eerste instantie kan de website van SEO Effect behoorlijk overweldigend overkomen. Je kunt zo veel stappen ondernemen, je kunt zo veel instellen. Ik had netjes kunnen uitleggen wat je kunt doen en wat je daarvoor moet doen. Dat heb ik niet gedaan: op de website staan namelijk steengoede video-tutorials die je kunt kijken. Als je die eenmaal hebt gezien weet je genoeg om aan de slag te kunnen met het programma en jouw positie op het internet een flinke boost te geven.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.