logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De Uitverkorene, Taran Matharu

De uitverkorene Taran Matharu

Het boek ‘De Uitverkorene’ gaat over een Cade. Hij is ervan beschuldigt dat hij laptops van zijn school heeft gestolen. Hij heeft dit natuurlijk niet gedaan, zijn kamergenoot heeft het alleen onder zijn bed verstopt. Cade had een heel goed leven, maar dat werd in eens verstoord door deze gebeurtenis. Hij werd naar een soort van gevangenisschool gestuurd. Daar gaat het niet zo goed, want de relaties met de anderen zijn niet zo goed. Er komt een gevecht en de regel is dat wie blauwe plekken heeft, heeft gevochten, en dan mocht je in isolatieruimte. Dat gebeurde bij Cade toen hij voor Brillo opkwam. Maar de volgende dag gebeurde iets raars…

Schoolgenoten

Cade werd wakker op een rots, op zo’n 10 meter hoog van de grond. Onder hem liep een angstaanjagend monster, hij noemt ze adders. Hij weet te ontsnappen door het met een steen te vermoorden, en na een stuk lopen door het stenen doolhof onder hem komt hij een schoolgenoot tegen. Hij heet Eric. Eric zit flink in de problemen en Cade gaat hem helpen. Een gevecht later komen ze nog meer schoolgenoten tegen. Ze proberen uit te zoeken waar ze in zijn beland. Er wordt al geopperd dat het een droom is of dat ze dood zijn. Want wie zou het lukken om dit allemaal op te zetten, en met welke reden?

Vragen

Het is een hele rare plek, het landschap verschild van woestijn tot jungle, in de woestijn leven de ‘adders’, in de jungle dinosauriërs. Genoeg om goed op je daden te letten, maar toch blijft Cade een beetje in zijn gedachten. Wat is het hier? Zijn we echt dood of heeft iemand ons hier neergezet? En als iemand dit heeft gedaan, waarvoor dan? Was het een soort spel? Cade herkende sommige dino’s uit boeken die hij had gelezen. Geschiedenis was zijn hobby namelijk. Was deze groep mensen op hun eigenschappen uitgekozen, alleen voor dit ‘spel’?

Ga direct naar De Uitverkorene op BOL.com.


Recensie over De Uitverkorene

De Uitverkorene is een heel leuk geschreven boek. Het is spannend, maar heeft ook momenten van rust in het verhaal. Het is lekker raadselachtig, en daar hou ik van! Soms is het boek wel een beetje griezelig met veel details, maar ook dat vind ik leuk.

Score: 8


Informatie

De Uitverkorene,
Illustrator: nvt
Uitgever: van Goor, 320 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789000365753. Prijs: 19.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.