logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De Uitdager, Taran Matharu

In het boek ‘De Uitdager’ zijn Cade en zijn vrienden ontvoert door slavenhandelaars. Echter niet in de echt wereld, maar op een planeet genaamd Acies. Cade is daar beland als een zogenaamde ‘mededinger’ om het spel van god Abbadon te spelen. Als Cade en zijn mede-mededingers het spel verliezen, gaan ze een plek naar beneden in het klassement. Dat moeten ze niet hebben, want als dat gebeurt is het gedaan met de Aarde en al haar bewoners. Het lot van zijn familie en vrienden op Aarde ligt dus in Cades handen…

Monsters

In het vorige deel, ‘De Uitverkorene’ zijn Cade en een aantal leerlingen van zijn school op deze rare planeet. Ze moesten het zien te overleven tegen vele rare wezens die ze ‘Adders’ noemden. Monsters zou ook een goede naam kunnen zijn. Op deze wereld zijn ook verschillende soorten dinosaurussen, waaronder veel vleesetende. Het is dus echt een heftige wereld! De wereld is echt een plek waar je moet overleven. Cade is al eens in gevecht geweest met een aantal van deze gevaarlijke wezens. Bij dit gevecht heeft hij een van zijn vrienden, Quintus, ontmoet. Hij is een voormalige soldaat bij één van de legioenen van het Romeinse leger.

Gevecht

In dit boek krijgt Cade te horen dat hij moet vechten tegen een buitenaards wezen. Het is minimaal twee keer zo groot als hem en het heeft allerlei tentakels en scherpe klauwen. Cade wil zo goed mogelijk het gevecht in gaan, dus hij besluit dat hij gevechtsbescherming moet gaan regelen. Dat ligt wel helemaal aan de andere kant van de planeet, dus het wordt wel een tripje. Zal het hem lukken de gevechtsuitrusting te bereiken?

Ga direct naar De Uitdager op BOL.com.


Recensie over De Uitdager

Ik vind dit boek net als zijn voorganger fantastisch. Het staat vol spannende gebeurtenissen en gevechten. Het is een heel spannend avontuur. Het is heel gedetailleerd geschreven, dat maakt het ook realistischer. Al met al, ik vind het een heel tof boek.

Score: 8.5


Informatie

De Uitdager,
Illustrator: nvt
Uitgever: van Goor, 368 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789000366316. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.