logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De uitdagendste vriendenuitjes

Hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat vriendschappen erg belangrijk zijn. Sterker nog: diepe vriendschappen zijn het fundament voor een gelukzalig leven. Dit is niet alleen een clichématige tegeltekst, maar het credo wordt daadwerkelijk ondersteund door de wetenschap. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt namelijk dat vriendschappen voor meer gelukzaligheid zorgen. 

Het zorgt er bovendien ook voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en volgens sommige onderzoeken blijkt zelfs dat vriendschappen lichamelijke voordelen met zich meebrengen. Dat je zelfs langer kunt leven als je goede vriendschappen hebt. 

Al met al is het om die reden belangrijk om niet alleen ‘reguliere’ tijd met je vrienden door te brengen, maar om de zoveel tijd ook samen leuke activiteiten uit te voeren. Een goed vriendenuitje moet aan verschillende eisen voldoen. In de eerste plaats moet het uitdagend zijn en tegelijkertijd moeten het uitjes zijn waarbij je veel moet samenwerken. Maar wat zijn dan de uitdagendste vriendenuitjes van dit moment? In dit artikel geven we je graag enkele suggesties. 

Escape room 

Als je met vrienden nog nooit naar escape room Enschede bent geweest, dan is nu het moment om dit eens te gaan doen. De ervaring zullen jullie je leven lang niet vergeten. Als je in de escape room zit, dan ben je even helemaal weg van de wereld en je dagelijkse beslommeringen. In de escape room moet je ook goed samenwerken en je kunt je probleemoplossende vaardigheden verbeteren. Als jullie samen het spel hebben gehaald, dan voelen jullie je trots en voldaan en dit zal zorgen voor een diepere vriendschapsband. 

Lasergamen

Een ander leuk spel om vrienden te doen: lasergamen. Je hebt er vast over gehoord, maar wellicht heb je het nog nooit gedaan. Tijdens het lasergamen word je meestal in twee teams opgedeeld. Met een laserpistool moet je op je tegenstanders schieten, die een andere kleur hebben. Iedere keer als je iemand raakt, dan krijg je punten. Je speelt tijdens het lasergamen vaak met en tegen vrienden. Het is een ideaal vriendenuitje, want samenwerken is bij lasergamen heel belangrijk. Denk aan de juiste verstopplaatsen zoeken, elkaar tips geven waar de anderen zijn en ga zo maar verder. 

Kanoën

Wateractiviteiten zijn ook leuk om met vrienden te doen. Wanneer je als vriendengroep een beetje sportief bent, dan is het geen slecht idee om te gaan kanoën. Ook tijdens het kanoën moet je samenwerken en dit is ook een goede manier om je hoofd leeg te maken. Door het lekkere water en de mooie natuur verlicht je geest. 

Conclusie

Je vrienden zijn niet vanzelfsprekend en het is belangrijk om dat zo nu en dan te beseffen. Naast jullie reguliere vriendendagen, is het aan te raden om zo nu en dan ook bijzondere dingen te doen. Hopelijk heb je wat aan de suggesties uit dit artikel.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.